Herman Tjeenk Willink en Joe Biden

6 reacties

Het is wel bijzonder dat net als in de VS een oudere man [Joe Biden] voor een grote opdracht in Nederland staat om een switch te maken in de regering van het land, waar geschiedenis wordt geschreven. Joe Biden en Herman Tjeenk Willink zijn beiden geboren in 1942 in het  midden van de WOII. In de zaterdagseditie van de Volkskrant 10 april [2021] staat dat Biden een hemelbestormer zou zijn voor de VS. Zou dit ook zo zijn met Herman Tjeenk Willink?

Hoe dan ook is onze Tjeenk Willink [23 januari 1942] iets ouder dan Joe Biden [20 november 1942]; de een is een waterman en de ander een schorpioen Zon, en ieder moet een grote klus klaren. De Zon verwijst naar de autonomie van hen. Beide tekens staan in het zogenaamde vaste kruis. Waterman is de visionair die van nature aanvoelt waar het in de toekomst naar toe zal gaan. De schorpioen is de diepgraver die de onderste steen boven wil krijgen om de waarheid boven water te krijgen. NB. weegschaal is het voorliggende teken van schorpioen dat op zoek is naar de waarheid.
Beide tekens zijn wel goed plaatsbaar in de collectieve recente geschiedenis van hun respectievelijke landen, waar ze de rommel op moeten ruimen van voorgangers. De VS heeft behoefte aan introverte reflectie; wat hebben ze allemaal gedaan, waardoor ze een prominente functie in de wereld hebben verkregen? In Nederland moet gekeken worden naar de vrijheden die onze regeringsleiders zich de laatste tien jaar hebben gepermitteerd. Met name onze minister-president (waterman Zon) is altijd heel flexibel geweest waardoor hij het predicaat van leugenaar, heeft opgelopen. De transparantie is daardoor uit het regeringsbeleid gehaald, hier moet Tjeenk Willink een oplossing voor zien te vinden.

Beide mannen Biden en Tjeenk Willink hebben hun maansknoop in het teken maagd staan en dus hun zuidelijke maansknoop in het teken vissen. Tjeenk Willink in de 14de graad van maagd [ware maansknoop] en Biden in de eerste graad van maagd. De noordelijke maansknoop geeft inzicht in wat als hoogste (karmische) doel bereikt kan worden. De zuidelijke maansknoop geeft inzicht waar de blokkades in het onbewuste liggen. Het teken vissen als zuidelijke maansknoop leert altijd de les van onvoldoende transparantie [vissen] dat door te weinig analyse [maagd] vast is gelopen. Deze mannen hebben hier een soort zintuig voor omdat hun maansknopen in deze tekens staan; juist omdat ze levenservaring hebben opgedaan met dit gegeven. Dit mag dus Tjeenk Willink voor onze regering/Rutte doen en Biden mag dat voor Trump doen. Onder toon ik de horoscopen van Biden en Tjeenk Willink. NB van Tjeenk Willink is geen geboortetijd bekend.

Joe Biden 20 november 1942
Herman Tjeenk willink 23 januari 1942 tijd niet bekend

Wat nu opvalt is dat de maansknoop van Biden nogal onder druk staat: Maansknoop conjunct Cheiron dat een pijnpunt is in de horoscoop, vierkant Zon conjunct Venus, oppositie Uranus. Bovendien is de Zon betrokken in een yodfiguur wat een talent is maar ook een worsteling.
Bij Tjeenk Willink ligt dit iets anders de Maansknoop maakt een vierkant met Jupiter die weer conjunct de Zwarte Maan staat. Deze conjunctie is wel een voordeel want de expansiedrang die Jupiter van nature heeft, wordt getemperd door het weigerende karakter van de Zwarte Maan. Ook zie je in deze dag-horoscoop dat er een grote talentendriehoek aanwezig is tussen de Zon, Neptunus driehoek Saturnus conjunct Pluto. Saturnus conjunct Uranus wijst op een wijze ziel die een diep inzicht heeft in het collectief onbewuste maar ook in het persoonlijk onbewuste, juist omdat deze in een talentendriehoek betrokken is. Als je trouwens goed kijkt kan er nog een tweede grote talentendriehoek gevormd worden, namelijk nu met Jupiter, Zwarte Maan conjunctie; deze driehoek kan hem vooral overtuigingskracht geven. Dit is allemaal minder duidelijk in Biden zijn horoscoop. Nu heeft dit niet alles te maken met Biden zelf, maar de gigantisch moeilijke opdracht waar hij voor staat. Dit ligt bij ons in Nederland allemaal wat minder heftig, en omdat Tjeenk Willink oorspronkelijk een PvdA-er is, meer links georiënteerd, zal er meer evenwicht ontstaan in een land waar het neoliberalisme de laatste tien jaar een grote invloed heeft gehad. Bovendien hoeft Tjeenk Willink niet te gaan regeren maar mag als visionair alleen zijn raad geven, iets wat een waterman Zon van nature ligt.
We zullen zien wat er na drie weken oriëntatie uit zal komen. Aan het eind van mei [2021] gaat Mercurius ook weer retrograde lopen, wat weer de nodige stagnaties en verwarring op kan gaan leveren, vooral omdat Mercurius vrijwel vierkant stationair/retrograde blijft staan op de Uranus van Rutte en ook een vierkant maakt met zijn Cheiron.  Dit kan erop wijzen dat er grote offers door hem persoonlijk gebracht moeten worden.

Terug naar Tjeenk Willink en Joe Biden; ik denk dat dit ook een mooi symbool is hoe onze samenleving behoefte heeft aan levenservaring van mensen die al een heel leven geleid hebben. Te veel, en dit is een voortvloeisel van het neoliberalisme, denken we dat de jonge mens alwetend is. Om een duurzame maatschappij te scheppen, zullen we ook weer de oudere mens in moeten schakelen en ze niet infantiliseren zoals nu vaak wordt gedaan, door ze figuurlijk achter de geraniums te zetten! Zelf heb ik een oom van bijna 92 jaar die vooral verdrietig is omdat een leven van gepensioneerde hem krachtig opgedrongen wordt en er nog maar zelden naar zijn mening wordt gevraagd en dat terwijl hij ooit een topfunctie bekleedde. Het zou ons wel eens veel kunnen brengen als we van het dogma ‘oud’ afstappen!

Vanaf vandaag 26 maart is mijn voorjaars Essay Reïncarnatie nader bekeken verkrijgbaar
Dit Essay is een samenvatting van ruim vijfentwintig jaar onderzoek dat ik gedaan heb naar de wetenschappelijke bewijsbaarheid van reïncarnatie. Het is een soort samenvatting van al mijn geschreven boeken. Naar aanleiding van de casus van James Leininger die spontaan veel informatie gaf over een recent vorig leven, konden wetenschappers eigenlijk niet meer om de bewijsbaarheid van reïncarnatie heen. Dit onderzoek werd gedaan begin van de 21ste eeuw. Ik vertel hoe deze opmerkelijke casus terug te vinden is in de horoscoop van James Leininger. Deze casus zou tevens een bewijs kunnen zijn dat reïncarnatie niet een hersenspinsel is van alternatieve personen maar breder objectiever toegepast kan worden waardoor een nieuw bewustzijn ontstaat voor de nieuwe tijd. Ook ga ik in op de invloeden die maken dat we onze vorige levens  primair niet zo bewust kunnen maken
De kosten van dit Essay zijn € 10,00 u kunt het hier bestellen.

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag6 reacties. Reactie plaatsen

 • Mirjam Hensel
  14 april 2021 08:09

  Hoi Wilma,

  Als tijd niet bestaat zoals gezegd wordt…. wat is reïncarnatie dan!

 • Wilma ter Mull
  14 april 2021 09:27

  Een kwestie van je onbewuste kennen…?

 • Barbara Zunneberg-Lammers.
  14 april 2021 10:41

  Hallo Wilma,
  Zelf heb ik het gevoel dat je in een andere dimensie stapt, een andere laag en zo in die laag even of langer verbonden bent met een ander uit een ander leven. Het kan ook een situatie zijn of/en een plek ,zoals ik op meerdere reizen met White Lodge meemaakte.

 • Peter Ruigrok
  14 april 2021 11:43

  Als hobby astroloog trekt mijn interesse altijd naar de retrogradeloop van de planeten in een geboorte horoscoop, de heren hebben er een aantal van. Mijns inziens beheersen dit processen die telkens weer opgepakt moeten worden, en soms maar niet afgemaakt kunnen worden. Bij gelegenheid ga ik mij er eens in verdiepen.

 • Wilma ter Mull
  14 april 2021 12:06

  Ja dat klopt Herman Tjeenk Willink heeft er zelfs heel veel retrograde planeten (6); dat maakt dat hij oude zaken heel goed kan oppakken. Wellicht kom ik er nog een keer op terug!

 • Misschien kunnen we beter ruilen? Tjeenk Willink for president en Joe Biden als informateur. Toch twee landen van ongeveer dezelfde grootte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu