Israël en de onrusten

Geen reacties

Met veel interesse heb ik de recentelijk de documentaire Het Israël van Heertje en Bromet bekeken. Beide mannen zijn joods en gaan samen naar het Israël om daar in gesprek te gaan met zowel orthodoxe joden, Zionistische joden, liberale joden als Palestijnen. De voorzichtige conclusie die ze trekken is dat de Zionistische joden en de orthodoxe joden nogal star en dogmatisch in hun visie zijn. Ik raad iedereen aan deze serie nog eens te bekijken in verband met de huidige gespannen sfeer in Israël.

Op 15 mei (op dit moment is het ook 15 mei wanneer ik dit schrijf) 1948 om 16.00 was het bijzondere moment dat de Joden een eigen staat toegewezen kregen; de prijs die ze daar voor betaald hebben is hoog! Na eeuwen dat ze gediscrimineerd werden met als absoluut dieptepunt de Holocaust, kregen ze hun oorspronkelijke land terug en nadien hebben ze zich ontwikkeld als één van het meest assertieve volkeren op aarde. Bekend is dat Israël het meest geavanceerde leger ter wereld heeft; enigszins begrijpelijk bekeken vanuit het onnoemelijke leed dat hen is aangedaan, maar onwenselijk omdat er maar weinig nuance in hun optreden zit. Het lijkt er op dat ze in ‘homeopathische verdunning’ teruggeven wat hen is aangedaan. Ooit opperde ik eens de veronderstelling dat er wellicht nazi’s gereïncarneerd zijn in de extreem Zionistische beweging; dit werd me niet in dank afgenomen, maar ja, zo werkt het grondprincipe van karma wel… Je daden komen in een soort getransformeerde vorm ten goede maar ook ten slechte naar je terug. Kortom: deze groepering doet een ander volk in verminderde mate aan, wat het zelf vele malen erger heeft moeten doormaken. Hierin speelt collectief onbewuste (Uranus) en persoonlijk onbewuste (Saturnus) een belangrijke rol in.  

Albert Einstein was zelf een volle jood; Walter Isaacson schrijft in zijn biografie over Einstein: ‘Ondanks zijn banden met de zionistische zaak ging Einsteins mededogen ook uit naar de Arabieren die als gevolg van de toevloed van Joodse emigranten in het toekomstige Israël elders hun toevlucht moesten zoeken. Zijn boodschap was profetisch. ‘Indien we niet tot een eerlijke samenwerking en eerlijke overeenkomsten met de Arabieren kunnen komen, schreef hij aan Chaim Weizmann in 1929, ‘hebben we [het Joodse volk] blijkbaar helemaal niets geleerd van al het leed dat we tweeduizend jaar lang te verduren hebben gehad. [blz. 404]. Hoe actueel is deze uitspraak in een tijd dat er steeds weer vele malen, onrusten zijn uitgebroken.

Wat speelt er nu actueel? Onder toon ik de ontstaanshoroscoop van Israël waar de stand van Uranus vooral belangrijk in is omdat het inzicht geeft in de collectieve gevoelens van de staat en tevens de Solaar van de staat Israël die dus op 15 mei 2021 inging maar al enige weken van te voor te voren zijn schaduw vooruit werpt.

Bron: Astro.com

De ontstaans-horoscoop van Israël [Bron: astro.com] Collectief wordt de staat Israël gedreven door een vorm van expansiedrang die sterk door de wil gedreven wordt; dit is terug te vinden in de oppositie tussen Jupiter en Uranus. Uranus staat net in het actieve gedeelte van het negende huis [Hubermethode] waardoor Jupiter die in principe een heel groot gevoel van eigenwaarde heeft en de natuurlijke heerser van het negende huis is, nog dwingender wordt om de eigen visie door te drukken. [zie de bekrachtigingsmethode van George Bode]. Jupiter maakt bovendien ook nog een inconjunct met de Zon die net in het achtste huis staat en die nadenkt [een inconjunct is een denkaspect] over het handhaven van de eigenwaarde (sterkste leger in de wereld), deze maakt een oppositie met Cheiron, de niet geheelde wond in de ziel van dit volk. Met andere woorden het ego van de extreme Zionisten maakt van haar slachtofferschap een soort handelsmerk. [Het achtste huis waar net de Zon in staat is een schorpioenen huis en Pluto de heerser van schorpioen is het tweede huis, dat onder meer over handel en bezit gaat]. Ook de driehoek tussen Uranus en de Zwarte Maan laat een vorm van collectieve starheid en weigering, zien. Daarnaast maakt Cheiron , de niet geheelde wond in de volksziel ook nog een vierkant met de Maan conjunct Saturnus en Pluto in het tiende huis; wat wil zeggen dat zaken extreem emotioneel (Maan) en machtsgericht (Pluto in de openbaarheid gebracht worden (Saturnus in zijn eigen tiende huis) en op de spits gedreven worden. Daarnaast maakt deze drie dubbele conjunctie een conjunctie met Priapus, het polaire teken van de Zwarte Maan. Priapus is het tegenovergesteld van de Zwarte Maan en gaat maar door waar de Zwarte Maan weigerend is op een soort monomane oppervlakkige manier.

Solaar voor 2021

In de Solaar zie je dat enerzijds Mars de planeet van de daadkracht maar ook van de oorlog vrij prominent op de ascendant staat maar hij staat wel in het teken kreeft, het teken van zijn val. Mars maakt een sextiel met Uranus in het elfde huis, wat wijst op een mogelijkheid iets te kunnen helen in de collectieve ziel van de staat. Maar omdat Mars ook een vierkant maakt met Cheiron, de nog steeds niet geheelde wond in de ziel van het volk, kan het zomaar zijn dat het op de oude voet zo doorgaat. Mars maakt ook een inconjunct (denkaspect) met Saturnus in het teken waterman waar Uranus overheerst, er ontstaat nu de kans dat er Zionisten kunnen opstaan die bewustzijn gaan creëren dat zij doen wat hen is aangedaan in het verleden (Saturnus).

Helaas heb ik geen horoscoop van het oude Palestijnse volk van voor 1948 waardoor ik niet veel over hun motieven kan zeggen en dat het wellicht zou kunnen lijken dat ik pro-Palestijns ben. Wat ik vooral met deze nieuwsbrief wil uitdrukken is: het gaat er niet om wie er begint met geweld, het gaat er vooral om wie ophoudt en in liefde naar zijn naasten gaat kijken! Ik hoop oprecht dat in de toekomst zo zal zijn!

Aanrader: Het Israël van Heertje en Bromet

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

BedragGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu