Peter R de Vries [1956-2021]

Geen reacties

Op donderdag 15 juli 2021 iets na tweeën werd bekendgemaakt dat Peter R de Vries aan de verwondingen van de aanslag op 6 juli jl. is overleden. Het is dagen lang vrij stil geweest in de berichtgeving over hem, wat over het algemeen niet veel goeds doet vermoeden. Ook de tijd van het overlijden werd niet officieel bekendgemaakt. Voor dat het zo’n belangrijke man voor Nederland is geweest, vond ik dit opmerkelijk. Wellicht heeft het te maken met de onderzoeken naar de aanslagpleger.

Een nieuwsbrieflezer maakte me vorige week attent op het feit dat Peter R. een grote voorvechter was voor orgaandonatie. Zij vroeg zich af of dat verband hield met de summiere berichtgeving over hem [zie reactie onder mijn nieuwsbrief]. Ik herinnerde me toen ook opeens weer dat hij een Pia Dijkstra aanhanger was, en in de tijd toen het spannend was of de wetgeving op donatie er door zou komen, hij het publiekelijk voor haar opnam. De nieuwsbrief lezer gaf daarbij de overweging: je kunt je toch niet voorstellen dat iemand die een orgaan van hem krijgt zich na zo’n gewelddadige dood zich op één of andere manier hier bewust van zou zijn…? Ik vond dit een bijzondere observatie die nog weer een onderbelichte kant van orgaandonatie blootlegt. Met andere woorden: hoe ga je ethisch daarmee om? Eis je anonimiteit hierover, of moet daar openheid over zijn net zoals nu bij donorkinderen?

Onder toon ik de horoscoop van de bekendmaking van het overlijden van Peter R. de Vries.

Daar valt meteen op dat de ascendant in de eerste graad van schorpioen staat, wat op zichzelf wel toepasselijk is omdat Peter R. de Zon in schorpioen heeft staan, maar dit is dus niet de echte tijd! NB. Zo zie je dat er toch een bepaalde eigenheid zit in een berichtgeving, ook al klopt de exacte tijd niet.

Officieel zit op deze horoscoop dan ook een duidingsverbod omdat de ascendant in de eerste graad van een dierenriemteken staat en dit een gebeurtenis horoscoop is. Het antwoord moet dan zijn: het is te vroeg om uitspraken te doen over deze kwestie. Persoonlijk denk ik dat als hij inderdaad op die dag overleden is en dat de ascendant van het overlijden in het laatste gedeelte van weegschaal staat; dan zou de bekendmaking dicht bij het sterfmoment liggen. Een overlijdenshoroscoop met een weegschaal ascendant past bij het grote rechtvaardigheidsgevoel dat Peter R. had en waar hij zijn hele leven voor ingezet heeft. Venus staat dan in deze horoscoop in het tiende (wellicht elfde) publiekelijke huis en staat conjunct Mars, die automatisch verwijst naar de dader die dit te weeg heeft gebracht (de heerser van het zevende huis).

Treffend is ook dat Saturnus in dezelfde graad als het IC (vierde huis) staat. Saturnus staat in het collectieve dierenriemteken waterman. Saturnus is de heer van het karma en maakt een vierkant met Uranus. Het vierde huis is het eind der dingen/leven. Uranus gaat over het collectief en Saturnus over zijn persoonlijke karma. Met andere woorden: Peter R. heeft zijn leven gegeven voor een mooiere en rechtvaardiger collectieve gemeenschap. Hij heeft dit met liefde gedaan en heeft oud karma (Saturnus) een nieuwe vorm gegeven. De liefde daarvoor spreekt uit de heerser van de ascendant Venus die zo wreed wordt verstoord door de dader (Mars).

Astrologisch heeft orgaandonatie alles te maken met Neptunus en het vierde huis. Opvallend is nu dat juist in de bekendmakingshoroscoop de Venus, Mars conjunctie een indringend inconjunct maakt met Neptunus. In de Hubermethode wordt het inconjunct gezien als een denkaspect. Met andere woorden: er is nagedacht over donaties in het leven dat achter hem ligt en opnieuw vorm krijgt in een volgend leven. Zou het duidingsverbod dan toch te maken kunnen hebben met het willen doneren van zijn organen? Het ligt allemaal zo in de lijn van zijn biografie; je bekommeren om onrecht en dit willen helen!

Ik wens de familie en alle mensen die zo door hem gesteund en geholpen zijn in de strijd tegen het onrecht, veel kracht en sterkte toe!

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

BedragGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu