Het verlies van objectiviteit in het nieuws

Geen reacties

Donderdag 5 augustus [2021] opende de Volkskrant op de voorpagina met als hoofdartikel: Vaccinweigeraar met spijt: ‘Mijn ogen zijn geopend. Ik ben gered door het ziekenhuis’; Geen coronavaccin willen en vervolgens doodziek worden. Zulke patiënten treffen artsen deze weken op de ic’s aan. ‘Ze zijn ziek, gruwelijk ziek. Dan komt de eerlijkheid boven. Ze vertellen dan: ik ben verkeerd beïnvloed.’ Een ‘kerngezonde’ man van drieënveertig jaar die in aanvang bedenkingen had tegen het coronavaccin omdat het vaccin in minder dan een jaar ontwikkeld is, houdt nu een (dwingend) pleidooi om de mensen die nog twijfelen vooral zich te laten vaccineren.

Het artikel wordt begeleid met een foto van de man die zijn hond Boo-Boo in zijn armen houdt. De hond verhuld een vrij dikke buik van de betreffende geïnterviewde man in het artikel. Zijn BMI schat ik ruwweg omstreeks de 25, wellicht hoger. Een verhoogd BMI wijst op een verhoogd risico op corona; niet mijn mening, maar de algemene uitkomst van een onderzoek dat de WHO deed. Over verdere achtergronden van de man wordt niets verteld. De lezer wordt zo ongemerkt meegenomen in de vermeende ‘kerngezonde status’ van de man mee te gaan omdat verdere achtergrond informatie ontbreekt. Vervolgens wordt in het artikel op een vrij arrogante manier elke kritische reserve van mensen die niet kiezen voor het vaccin afgedaan als complotdenkers. Kortom er wordt gediscrimineerd op een mijns inziens subjectieve manier. NB niet alleen de Volkskrant verlaagt zich tot deze stellingname, ook andere kranten doen dit. Het gaat als zoete broodjes over de plank.

Sinds het uitbreken van het coronavirus, heb ik voor zover mogelijk, intensief rondvraag gedaan naar mensen die corona hebben gehad. Standaard vraag ik aan mensen of zij een dode hebben te betreuren in hun directe omgeving. Tot nu toe ben ik er één tegengekomen die wat dubieus in de duiding is.
Een oude dame van diep in de negentig die in een verpleeghuis woonde en een hersenbloeding had gehad met als gevolg dat ze alleen nog maar haar naaste familie herkende, werd positief getest. Ze had niet erg veel klachten. Haar dierbaren mochten haar alleen maar in beschermde kleding één keer per dag bezoeken. Door het falen van haar hersenen herkende ze haar dierbaren niet omdat ze meer op astronauten leken dan op haar dierbaren. Maar wonder boven wonder overwon ze het coronavirus en was uiteindelijk niet meer besmet en had immuniteit opgebouwd tegen de ziekte. Echter door het verlatengevoel dat was ontstaan door de isolatie, overleed ze uiteindelijk toch na enige tijd onverwacht. De doodsoorzaak was waarschijnlijk het geen perspectief meer zien. Uiteindelijk werd ze wél geregistreerd als coronadode.

In mijn boek: Ziekte een weg naar bewustwording, waar ik jaren voor de uitbraak van het coronavirus aan heb gewerkt, pleit ik voor een andere kijk op ziekte die ons persoonlijk treft. Ziekte heeft je altijd iets te vertellen wat je in aanvang over het hoofd hebt gezien. Dit komt door middel van de ziekte als kans op je weg om zodoende het bewustzijn opnieuw te verruimen.
Recentelijk heb ik dit zelf mogen ervaren toen ik gordelroos kreeg. Naast de gruwelijke pijn die deze ziekte nogal eens veroorzaakt, overzag ik mijn onbewuste hiaten en ben dankbaar voor het nieuwe inzicht waarmee ik in de toekomst verder kan.

Wat ik mis in het artikel van de Volkskrant is, dat de man alleen maar wijst naar wat de anderen moeten gaan doen (vaccineren); introspectie naar het eigen innerlijke proces ontbreekt. Ik ben dan ook verwonderd dat een kwaliteitskrant als de Volkskrant zich leent voor dit soort propaganda. Een zorgelijke ontwikkeling bij een krant die zou moeten waken over de vrijheid van de eigen beslissing. Onbewust worden door dit soort artikelen, partijen tegen elkaar opgezet en uitgespeeld.

Wanneer je astrologisch gezien naar deze ontwikkeling van groepen tegen elkaar uitspelen kijkt, dan zal deze tendens nog een tijd in ons midden blijven. Neptunus loopt in de laatste tien graden van zijn eigen teken vissen de komende jaren, waardoor hij sterker werkt, dit wordt nog extra versterkt doordat Neptunus ook in zijn siderische stand (ware stand aan de hemel) in vissen is gaan lopen. Neptunus gaat over besmettingen, medicijnen maar ook over vaagheid en bedrog. En omdat Mercurius de planeet van de genezing maar ook van inzicht snel loopt (en hoe toevallig ook van de media en journalistiek is) steeds wisselende aspecten maakt met de langzaam lopende Neptunus, zal er nog veel niet objectief nieuws en hypes de revue passeren. Deze tendens duurt nog totdat Uranus, – de planeet van het collectief onbewuste -, een sextiel gaat maken met Neptunus. [15 juli 2026]. Pluto voegt zich er dan bij in het teken: waterman waardoor een kleine talentendriehoek [Hubermethode] ontstaat tussen Neptunus in ram Uranus in tweelingen en Pluto in waterman. In die tijd zal er meer nuance gaan ontstaan voor eigen spirituele keuzes en meervoudige kijk (Uranus in tweelingen) op het collectief onbewuste van de maatschappij. Saturnus is in die tijd de conjunctie met Neptunus, voorbij waardoor een corrigerende factor ingezet kan worden!
Om het persoonlijk concreet te houden is het ook belangrijk om te kijken, hoe de standen van met name Mercurius, Neptunus en de Zwarte Maan verhouden tot de actuele standen in je eigen horoscoop. Zie hiervoor mijn Essay: Ziekte, genezing en immuniteit

Mededeling: recentelijk werd aangekondigd dat deel twee van Reïncarnatie nader bekeken; de grote conjuncties van 2021en het geheim van Einstein uit zou komen op 1 augustus jl, Door persoonlijke omstandigheden is hier vertraging in op gelopen en zal nu omstreeks 1 september a.s. beschikbaar zijn.

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

BedragGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu