De dualiteit in de samenleving

2 reacties

Toen ik vrijdag [27-8-2021] naar het nieuws keek, kwam er een onderwerp langs dat me intrigeerde. Nu allerlei sport en andere gezelschapsclubs weer open gaan, is er een probleem ontstaan bij de uitbaters waar ze niet goed raad mee weten. Leden van vele clubs eisen inzicht in de vaccinatie van de medeleden, terwijl dit in principe strikt gezien, privé is.

De journalist van het nieuws bezocht een senioren midgetgolf club waar een dame zei dat ze nadat ze lang deze winter geïsoleerd had geleefd nu echt recht had om zich risicoloos te kunnen ontspannen en eiste een veilige ontspannen speelplaats waar niet gevaccineerde mensen niet welkom waren. Ze was zichtbaar trots op haar assertiviteit. De journalist interviewde daarna enige clubhouders die weer vonden dat de regering met heldere regels moest komen omdat zij er niet uitkwamen hoe ze de maatregelen moesten handhaven. Op 14 september a.s. debatteert de tweede kamer over besluiten over een eventuele verplichting van controle.

Toen ik dit zo bezag dacht ik hier hebben we dus het probleem van de maansknoop in het teken tweelingen. Het teken tweelingen roept altijd duale gevoelens op en is in wezen een belangrijk teken voor het bewustzijn omdat het vraagt om een persoonlijk visie. Niet voor niets is het, het eerste lucht-denk-teken in de dierenriem. Als je goed kijkt dan dreigt er momenteel steeds meer tweespalt in de samenleving te komen nu er mensen hebben besloten zich niet te laten vaccineren. Automatisch worden ze ingedeeld in een categorie van: complotdenkers, asocialen, laag opgeleiden en zogenaamde ‘wappies’ tegenover ‘normale mensen’. Omdat het teken waar de maansknoop doorheen loopt per definitie onderbelicht is op het moment dat het door dat teken loopt en aandacht nodig heeft, neemt in dit geval de polarisatie sterk toe.

Toch gebeurt er nog iets bijzonders op dit gebied; op 8 september [2021] maakt de Zwarte Maan een conjunctie met de maansknoop in de zesde graad van tweelingen. De Zwarte Maan heeft te maken met het weigerende principe maar ook met de immuniteit van de mens. Persoonlijk denk ik dat dit wel eens een genuanceerder beeld op de hele pandemie zou kunnen opleveren. De Zwarte Maan/Lilith is volgens de mythologie de eerste vrouw van Adam. Ze was bovenal geëmancipeerd en liet zich niets zeggen en besloot uiteindelijk de bergen in te trekken en zich te bevrijden van opgelegde onderdanigheid aan Adam. Lilith staat vooral voor het weigerend principe vandaar dat ze ook veel met onze immuniteit te maken heeft zoals ik schreef in mijn Essay. Doordat nu de Zwarte Maan een conjunctie maakt met de maansknoop in tweelingen, worden we uitgenodigd ons duale oordeel voor ons te houden en de tweedeling in de maatschappij als individueel bewustzijnsweg te zien.

Wat nu de grote valkuil is dat op de keuzes die gemaakt worden, een etiket van goed of fout gelegd wordt; dit is vaak de levensgrote valkuil bij het teken tweelingen. Ik persoonlijk moet dan vaak denken aan wat mijn echtgenoot vaak tegen zijn patiënten zei; hij zei: ‘in principe zijn er geen goede of foute keuzes, er is alleen een mogelijkheid tot bewustzijn; en dat is steeds hoogst persoonlijk, noem het karmisch’. Met andere woorden: het gaat de ander niet aan welke keuze je maakt, je hebt alleen rekenschap af te leggen met jezelf!

Het in het begin steeds gehoorde verwijt van mensen die zeiden: ‘als je je niet laat vaccineren ben je asociaal omdat je anderen besmet’, dit is inmiddels achterhaald. Ook mensen die gevaccineerd zijn kunnen het virus overdragen. En dat brengt ons uiteindelijk bij de kern van de pandemie, namelijk: ‘wat heeft deze wereldwijde pandemie ons werkelijk te zeggen?’ Helaas las ik in het wetenschappelijk katern in de Volkskrant van vorige week, dat het onderzoek naar de oorsprong van de ziekte zo goed als stil ligt. Marion Koopmans heeft dit voorjaar nog moeite gedaan China te bezoeken, maar het resultaat daarvan is bedroevend.

In Corona Natürlich Behandeln van de artsen Johannes Wilkens en Dr. Med Frank Meyer schrijven zij dat virussen evolutionair erfdragers zijn voor de ontwikkeling van de mens. Evolutie voltrekt zich op fysiek gebied maar er is ook een geestelijke ontwikkeling die zich manifesteert in reïncarnatie. Als je ziek wordt, wil je vaak iets oplossen wat je bewustzijnsveld ontgaan is. Het is zo jammer dat de medische wereld daar zo weinig voor open staat. Ik denk dat dit in de toekomst gaat veranderen en dat dat een  zegen zal zijn voor medische wetenschap. Ik denk te zien dat dit al heel voorzichtig gaande is. In mijn nieuwe Essay besteed ik daar aandacht aan.

Met wat vertraging door mijn ziek zijn, is het tweede deel in de serie Reïncarnatie nader bekeken vanaf nu verkrijgbaar De titel is: Reïncarnatie nader bekeken Deel 2 De grote conjuncties van 2020 en Het geheim van Einstein.

In dit tweede deel van Reïncarnatie nader bekeken, ga ik dieper in op de twee grote conjuncties die vorig jaar in 2020 plaatsvonden. Saturnus de planeet van het onbewuste was beide keren hierbij betrokken. Saturnus doet vooral een appel op ons onbewuste. Op een bijzondere manier leidt de laatste conjunct tijdens de Zonnewende terug naar Albert Einstein die de relativiteitstheorie ontwikkelde. Naar aanleiding van zijn biografie toon ik onder meer aan wat de coronapandemie ons onbewuste te zeggen heeft en hoe we van nu af aan, anders naar de wereld kunnen kijken.

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag2 reacties. Reactie plaatsen

 • Laura Ouwens
  7 september 2021 15:17

  De telegraaf schrijft vandaag Ziekenhuisbaas luidt de noodklok over groot aantal ongevaccineerden. Er zijn teveel ongevaccineerden !

  Een festivalbaas die roept dat het de schuld is van al die ongevaccineeden dat hij niet open mag.

  Dan die Gaston die met een bloementje aanbelt en vraagt, mogen wij binnenkomen , wij zijn allemaal gevaccineerd.

  De hele media is betaald om mensen maar te puschen om die spuit te halen.

  Waarom wordt die druk steeds maar sterker, media, prikbussen , ingezette BNNérs?
  Inderdaad, omdat ik denk dat steeds meer mensen wakker worden en zien wat voor vies spelletje er gespeeld wordt .
  Veel mensen gaan de waarheid zien of worden wakker!

 • Wilma ter Mull
  8 september 2021 07:51

  Ja Laura dat is precies wat ik bedoel; de maatschappij wordt opgedeeld in twee groepen en van die gedachte moeten we af!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu