Collectieve angst deel 2

2 reacties

Er zijn mensen die een angst voor het Coronavaccin hebben ontwikkeld, zij staan tegenover de mensen die bang zijn om besmet te worden en juist wél een vaccin willen. Deze groepen staan in de maatschappij op dit moment tegenover elkaar en denken ieder afzonderlijk dat zij gelijk hebben waardoor de polarisatie in de maatschappij toegenomen is. Zo zijn er meerdere onderwerpen in de maatschappij waar een vorm van polarisatie is ontstaan, maar deze voor-en tegenstanders van het vaccin, zijn op dit moment wel het meest in het oog springend.

Polarisatie is meestal een uiting van angst de controle te verliezen over wat jij denkt dat de waarheid is. Astrologisch gezien klopt dit polariseren wel gezien de kosmische standen van de planeten aan de hemel en het wil in hoogste instantie alleen maar persoonlijk bewustzijn genereren; het gaat daarbij niet zo zeer om goede of verkeerde keuzes maar om keuzes die bij jou horen.
Sinds vorig jaar 6 mei [2020] loopt de Maansknoop door het dierenriemteken tweelingen. Het is het eerste denkteken in de dierenriem en nodigt vooral uit de wereld van de schaduwzijde van het leven te bekijken. Wanneer het over de Maansknoop gaat, dan gaat het altijd om een aspect in de samenleving dat onderbelicht is geraakt. Door scheiding in het denken aan te brengen ontstaat meestal de eerste verruiming van het bewustzijn. De valkuil is echter dat er polarisatie/eenzijdig denken ontstaat en dat bepaalde visies dogma’s worden. Als de noordelijke Maansknoop in een bepaald teken staat, dan staat de zuidelijke Maansknoop automatisch honderdtachtig graden verderop. Bij het teken tweelingen is dit boogschutter. De zuidelijke Maansknoop wordt over het algemeen wat negatiever geduid omdat het vaak vastgelopen is in een eenzijdige vorm, in dit geval een overtuiging boogschutter gekleurd. De schaduwzijde van boogschutter is dat de intuïtie in een dogma is veranderd en star is geworden. Als denken niet meer soepel verloopt dan ontstaat er dogma wat een gestolde mening is.

Wat nu zo bijzonder is, is dat bij de anti-vaxers of twijfelaars om te vaccineren, ook een eenzijdigheid insluipt. Je hoort over vreselijke bijwerkingen, mensen die plotseling overlijden na een vaccinatie. Zelfs de Volkskrant die over het algemeen pro-vaccinatie berichten verspreidt, meldde enige maanden geleden hierover. Natuurlijk werd toen direct de ontwikkelaar van het betreffende vaccin, Astrazeneca, verantwoordelijk gesteld en als onbetrouwbaar vaccin weggezet; en is zelfs enige tijd uit de roulatie gehaald waardoor (onbewust) Pfizer en Moderna positiever naar voren werden geschoven. Dit zijn echter juist de mRNA gestuurde vaccins waar weenschappelijk gezien nog weinig ervaring mee is opgedaan en bovendien waar de vijfde testfase niet van doorlopen is; deze fase duurt namelijk enige jaren. Ook wil Pfizer het  octrooi van het vaccin niet vrijgeven voor de arme landen waardoor transparantie en medegevoel verdwijnt. Kortom het polariseren van wat goed en kwaad verspreidt zich als onkruid over de aarde.

Je kunt je dus heel gemakkelijk vergissen in wat werkelijk bewustzijn is, want nu ga ik iets zeggen wat de antivaxers wellicht kwaad maakt: het vaccin dat je tot je neemt is niet ziekmakend, wat eventueel ziekmakend is, is de interactie die tussen het vaccin en jou plaatsvindt! Een bewijs daarvoor is dat iedereen anders reageert op negatieve en positieve prikkels; de hele dag door komen we met vele allerlei schadelijke stoffen in aanraking, waarvan de één ziek wordt en een ander niet, en nog een ander veel later.

In mijn boek: Ziekte een weg naar bewustzijn, geef ik hier onder meer een beschrijving van hoe mijn echtgenoot (arts) hiermee omging. Wanneer je niet nagedacht hebt met het bewustzijn van je eigen levensverhaal waarom je dit vaccin wél of niet wilt,  zet je inderdaad de deur open voor bijwerkingen. Vragen die je bij deze overweging noodzakelijkerwijs zou moeten stellen zijn: hoe angstig ben ik om de betreffende ziekte te krijgen; zie ik ziekte als straf? Welke verplichtingen heb ik op me genomen die eventueel niet stroken met de beperkingen die niet vaccineren met zich meebrengt? Is het zo belangrijk om steeds maar afleiding te zoeken buiten de eigen leefsfeer? Wat brengt een introverte levenshouding mij persoonlijk? Hoe is het vaccin tot stand gekomen, wordt het getest op embryo’s en dieren en wil ik dat? Hoe staat de producent van het betreffende vaccin ethisch in het verhaal (octrooien)? Zo kan ik nog een aantal vragen opschrijven die naar echte introspectie en verdieping leiden.

In mijn nabijheid heb ik een vrouw meegemaakt die in aanvang zich niet wilde laten vaccineren omdat ze borstkanker heeft gehad. De vrouw leefde in relatieve eenzaamheid en kon door de maatregelen van het coronapaspoort aan en wilde niet nog meer beperkingen en eenzaamheid; ze besloot zich te laten vaccineren. Ik zal  niet verder ingaan op deze casus, maar wil er vooral op wijzen hoe enorm onvrij en polariserend het ingevoerde coronapaspoort is; juist omdat een vaccinatie geen garantie geeft dat een ander niet besmet wordt. Doordat de regering deze druk uitoefent komen ze aan de meest wezenlijke vrijheid van de mens die eeuwen lang bevochten is.

Het zou kunnen zijn dat het teken boogschutter (zuidelijke maansknoop) dat onder meer over het juridisch recht gaat, uit het collectief onbewuste gehaald moet worden om uiteindelijk een eind te maken aan deze wetgeving die veel dualiteit veroorzaakt. De meest actuele overpeinzing zal de komende tijd voor iedereen zijn: hoe diep is mijn collectieve angst; waarom verdedig ik mijn transpunt zo fanatiek? Zowel de voor als tegenstanders van vaccineren worden zonder dat ze het zelf weten gedreven door de collectieve angst en daarbij denk ik persoonlijk, dat de antivaxers een grotere stap maken omdat ze de angst onder ogen zien door een afwachtende houding, op het gevaar af dat ik nu met deze uitspraak zelf weer dualiteit veroorzaak…
U ziet hoe moeilijk het is om uit ‘de strijd van allen tegen allen‘ te blijven die Thomas Hobbes [1588 1679] al voor de verre toekomst voorspelde. Door nu zicht te krijgen op wie jezelf bent, en bent geweest, zich uitdrukkend in het doorgronden van je persoonlijk onbewuste, kun je betere besluiten nemen die de dualiteit overstijgen!

Oneliners week 40

Collectieve (waterman) angst (Saturnus) waar nu actueel Saturnus retrograde in loopt, wijst ons op alle verdrongen angsten in ons eigen onbewuste maar ook in groter collectief verband. Al naar gelang een van de andere planeten een aspect met Saturnus zal gaan maken, zal de uitwerking zijn. Let de komende twee jaar maar eens op, hoe dat werkt!

De wereldwijde storing maandagavond die Facebook en WhatsApp urenlang uit de lucht haalde, was duidelijk een geval van een retrograde gang van Mercurius door het teken weegschaal. Weegschaal gaat vooral over menselijke relaties; door de retrograde gang ontstond er een bezinningspunt op communicatie in de relaties! Ook de te vormen regering die hetzelfde is als voorheen, is een geval van het op dit moment (zeven) retrograde lopende planeten. Terug naar het oude, maar voor hoe lang?

Sigrid Kaag roddelde samen met Rob Jetten vrij onethisch over Remkes de informateur dat hij alcohol gebruikte tijdens de kabinetsonderhandelingen (bron: HP/de tijd Jan Kuitenbrouwer/ NRC) Kaag, [2 november 1961] heeft haar Zon conjunct Neptunus staan in haar (dag)horoscoop. Nu is uitgerekend de donkere kant van Neptunus: verdovende middelen/alcohol maar ook van roddel en achterklap en wisselende standpunten. Met geestverruimende middelen en van standpunt te wijzigen wil Kaag haar ego (Zon) op een heel aparte manier promoten.

Aanbieding voor de maand oktober: het eerste jaar van de onlinecursus is € 395,00 i.p.v. € 495,00

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Na al jouw stukken, realisieer ik mij dat ik inderdaad een achterlijk wappie ben. Sorry Josefien, je had helemaal gelijk !!!
  Al mijn vrienden en dierbaren hebben zich laten prikken, en ik realiseer mij dat ik echt niet kan achterblijven! Dus Wilma, ik zal morgen naar de priklocatie snellen om die goddelijke spuit te gaan halen! Je wilt toch de mens redden door een vaccinatie, tja dat is inderdaad de redding van de mensheid en ik wil echt niet in alle eenzaamheid achterblijven dus ik ga echt morgen die spuit halen.
  Dank je wel Wilma voor al jouw Goddelijke inzicht, dus morgen allemaal die spuit halen want daardoor redden wij onze levens en kunnen wij eindelijk op vakantie en tig keer op vakantie. Zo geweldig al die vakanties die op de loer liggen, ik ga nu boeken, is heel belangrijk op mijn reis !

  Je hebt helemaal gelijk, wat ben ik toch blind geweest , wat erg toch, BLIND zijn naar verleden en toekomst. Nu mijn vaccinatie plannen en die buitenlandse vakantie , ik loop er helemaal warm voor! Dank U wel voor al uw wijze woorden en al Uw Goddelijke ingevingen die de mensheid een grote voorsprong zal geven. Groter dan U denkt !

 • Wilma ter Mull
  7 oktober 2021 08:39

  Lieve Laura, dit bedoel ik nu juist! Iets vanuit één standpunt bekijken maakt de samenleving ziek. Juist omdat een mens een goddelijk wezen is, zoals jij schrijft, is hij/zij vrij om te beslissen wat bij haar/hem hoort, met alle karmische consequenties van dien (ook dat is vrijheid). Strikt gezien kan en mag een ander daar geen oordeel over hebben, vandaar dan ook mijn principiële afkeuring tegen het coronapaspoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu