Het mysterie van Mercurius [deel 1]

3 reacties

Afgelopen maandag [18 oktober 2021] om 15.17 GMT 17.17 Nederlandse tijd, is Mercurius weer vooruit gaan lopen na zijn drie weken lange retrograde gang. De laatste jaren komt er ook onder het algemene publiek steeds meer belangstelling voor dit fenomeen. Op 24 juni 2020 besteedde het Magazine Linda een artikel aan de retrogang van Mercurius. Ook de maanstanden staan al wat langer in de belangstelling maar krijgen minder aandacht omdat dit proces zich wat introverter voltrekt.

Sinds we het vissentijdperk hebben verlaten en in het watermantijdperk leven, is Mercurius veel helderder in beeld gekomen; dit komt omdat in het vissentijdperk het teken maagd in het onbewuste lag en Mercurius over dit teken heerst (evenals het teken tweelingen).
Het vissentijdperk duurde maar liefst meer dan 2100 jaar. [om precies te zijn 2160 jaar]. De heersers van het teken vissen zijn Jupiter en Neptunus. De bewuste werking van Neptunus begon toen Neptunus ontdekt werd aan de hemel [23 september 1846]. Vanaf het begin van de jaartelling tot het eind van de 20ste eeuw heeft de ontwikkeling van de mensheid in teken gestaan van groei en expansie; dit heeft alles te maken met Jupiter die in hoogste instantie een planeet is die geluk en wijsheid schenkt. Sinds de ontdekking van Neptunus kwam er een nieuw bewustzijnsuitdaging bij, namelijk om het ongeziene te leren zien. Vanaf die tijd kwam er ook een tendens in de wetenschap waar we kleine organismen konden volgen en begrijpen zoals bacteriën, virussen maar ook atomen. De farmaceutische industrie deed zijn intrede; een duidelijk resultaat van de planeet Neptunus. Albert Einstein ontdekte de relativiteitstheorie die een inzicht gaf in dat wat we zien, relatief is. Spirituele overtuigingen werden geformuleerd en naar buiten gebracht. En zo kan ik nog vele gebieden noemen die te maken hebben met de energie van Neptunus.

Ondertussen bleef al die eeuwen Mercurius wat onderbelicht; groei en expansie bleef op de voorgrond staan en dat heeft ons veel gebracht. Wanneer Albert Einstein zijn relativiteitstheorie ontwikkelde wordt hij op het spoor gezet door Mercurius; hij hoopte dat zijn nieuwe relativiteitstheorie een verklaring zou kunnen bieden voor de baan van Mercurius als zijn zwaartekrachtveldvergelijking werd toegepast op de Zon. Na tal van berekeningen en correcties stuitte hij en zijn vriend Michele Besso  op een verschuiving van het perihelium van Mercurius die 18 boogseconden per eeuw bedroeg, niet eens de helft van de feitelijke afwijking. NB. Het perihelium is het punt dat het dichtst bij de zon gelegen is in de baan van een planeet of ander object dat zich in een baan om de zon bevindt.
Om een ingewikkeld verhaal kort te maken, wordt door deze ontdekking de lang onbewust gebleven werking van Mercurius als het ware heel fysiek onder de aandacht gebracht.

Mercurius is de planeet die verbindingen maakt tussen verschillende energieën die op aarde plaatsvinden. Rudolf Steiner [1861-1925] zegt zelfs in een van zijn voordrachten dat het leven hier op aarde hoofdzakelijk wordt bepaald door de planeten Mercurius en Mars. NB: lees verbinding maken en daadkracht. De Zon geeft ons de kracht, moed en het bewustzijn om dit op een goede manier te doen, en de Maan reflecteert op onze diepste gevoelens die voortkomen uit het karma (Saturnus). NB. De Zon, Maan en Saturnus zijn volgens de Hubermethode de hoofdplaneten die een horoscopen beheersen. En juist de Zon en Saturnus zijn de komende 2100 jaar de voertuigen die ons verder brengen omdat zij de onbewuste en bewuste planeten zijn van het watermantijdperk.  Maar eerst zal Mercurius voldoende in ons bewustzijn geïntegreerd moeten worden voordat we het watermantijdperk volledig kunnen begrijpen!

Afgelopen weekend, – de overgang van week 41 naar week 42  in 2021-, liep Mercurius omdat hij van richting aan het veranderen ging langzaam lopen. NB. Mercurius beeïndigd zijn retrograde gang en gaat vooruit lopen. Dit heeft altijd gevolgen op de samenleving. Introverte eweging wordt als het ware afgeremd om zich te bezinnen op het nieuwe dat komen gaat.  Ik zal een van mijn observaties die me aansprak hier bespreken.
Zo opende zondag het acht uur avondjournaal met:  Een deel van de tribune in het uitvak van het Goffertstadion in Nijmegen heeft het zondag na de derby NEC-Vitesse (0-1) begeven. Terwijl fans uit Arnhem voor de ogen van de Vitesse-spelers uitzinnig op en neer sprongen in hun vak, stortte het onderste deel van de tribune met daarop tientallen supporters in. Een container onder de tribune voorkwam dat supporters verder naar beneden vielen, in de gracht die de tribunes scheidt van het veld. “We hebben echt geluk gehad”, zei een supporter vanavond. Het ging hier om twee rivaliserende partijen die lang niet tegen elkaar gespeeld hadden. Meegedeeld werd dat men niet wist hoe deze instorting kwam en of controles wel voldoende waren uitgevoerd, daarna braken er massaal rellen uit. Ook de protestactie in Rotterdam Woonprotest, liep ook uit de hand; er werden maar liefst vijftig mensen gearresteerd. Een bewijs dat introvert energie weer in de openbaarheid komt.

Wat je dus ziet is, dat als communicatie introvert/beschouwend moet worden en dat niet gebeurt, er rare dingen gebeuren en agressie een podium krijgt (Mars). Omdat we eeuwen lang geleefd hebben met onbewuste vooruitgang die niet werd geplaatst in het kader van meer bewustzijn, moeten we alsnog ons bewust worden van wat we eigenlijk aan het doen zijn. Beweging en dadendrang op zichzelf leiden tot niets, er moet bewustzijn aan toegevoegd worden. Door de echte Jupiter kracht te begrijpen wordt als het ware Mercurius in dienst gesteld van de wijsheid. Met andere woorden: wat willen we en waar bewegen we ons naar toe?

NB wie het artikel in het blad Linda wil lezen, klik hier;

Wordt vervolgd: de volgende nieuwsbrieven zullen in het teken staan van het bewustzijn van Mercurius op zijn levensgebieden onder andere: onderwijs, onze omgang met de dierenwereld, gezondheid, verkeer en communicatie.

Oneliners:

 • Op 18 oktober 2021 overleed Colin Powell [5 april 1937] aan de gevolgen van COVID-19. Hij was volledig gevaccineerd tegen het virus, maar de voormalig minister leed aan bloedkanker dat zijn immuunsysteem had aangetast. Bron: Wikipedia. Powell had zijn Zwarte Maan die onder meer gaat over het immuunstelsel van de mens [Zie mijn Essay: Ziekte, genezing en immuniteit] inconjunct Cheiron en de Zuidelijke Maansknoop, staan. Cheiron gaat over de niet geheelde wond in de ziel die onbewust is gebleven (zuidelijke maansknoop) Zijn Mercurius, staat in een vierkant met Jupiter; deze beide planeten hebben te maken met natuurlijke genezingskracht.
 • Mark Rutte [14 februari 1967] heeft Mercurius in vissen staan en deze maakt een oppositie met een Uranus, Pluto conjunctie. In het teken vissen staat Mercurius in zijn vernietigende teken; wat wil zeggen dat Rutte vaak oneerlijk communiceert om sociale processen vlot te trekken; dit doet hij voor het collectieve belang (Uranus) maar misbruikt daarbij ook zijn wil tot macht (Pluto).
 • De eerste persconferentie over het nieuw te vormen kabinet vond plaats op 18 oktober 2021 om 17.00. Mercurius loopt om 17.17 [15.17 GMT] stationair vanuit een retrograde Mercurius; zou dit duiden op het feit dat dit kabinet geen lang leven heeft, omdat het weer veel van het oude is?! NB. de persconferentie begon toen Mercurius nog net retro liep om vervolgens korte tijd stil te staan en dan vooruit te gaan.

Aanbieding voor de maand oktober: het eerste jaar van de onlinecursus is € 395,00 [i.p.v. € 495,00].

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag

3 reacties. Reactie plaatsen

 • Hopelijk heb je een vooruitziende blik, Wilma. Dat dit kabinet geen lang leven beschoren is. Je zet er al een vraagteken achter wat ik zeer waardeer. Die voorspellingen die gedaan worden, ook door astrologen met aanzien zoals Karen Hamaker-Zondag, komen zelden uit. Daardoor begin ik een beetje aan astrologie te twijfelen. Maar zoals jij het brengt is het meer een uitleg i.p.v. een voorspelling. Daar leer je tenminste iets van.

 • Wilma ter Mull
  21 oktober 2021 08:51

  Bedankt voor je reactie. Ja Miriam, weet je wat de valkuil is van astrologie? Men wil vooral de toekomst voorspellen omdat dit een bepaalde macht geeft. Maar de toekomst voorspellen is onmogelijk omdat de mens zoveel bewustzijn heeft ontwikkeld dat hij/zij zich vrij kan maken van bepaalde wetmatigheden.

 • Interessant artikel!
  Mij houdt Mercurius ook enorm bezig en wat mij opviel is dat de verkiezingen in Duitsland plaatsvonden toen Mercurius stationair stond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu