Het mysterie van Mercurius deel 2; versnelling van de tijd

16 reacties

In deel één van deze serie refereerde ik eraan dat tweeduizend jaar Mercurius min of meer onbewust heeft uitgewerkt, en dat nu het Vissentijdperk voorbij is Mercurius duidelijker van zich laat horen en ons toont wat eeuwenlang onderbelicht is gebleven. Vooral in tijden van de retrograde gang van Mercurius merk je dit als je een goede waarnemer bent; dit is maar liefst drie tot vier keer per jaar.

Toen Albert Einstein zijn relativiteitstheorie in 1905 ontdekte en later meer onderbouwde met bewijzen dat tijd relatief is, ontstond er als het ware een soort inhaalslag voor Mercurius. Waar voorheen verbinding maken met een ander relatief traag verliep in vergelijking met nu, versnelde dit zich met een adembenemende snelheid. Voor het eerst werd er gesproken over fotonen en atomen die zich met een in onze ogen absurde grote snelheid verplaatsen; en wij deden dat onbewust na, vooral in de communicatie. Op de dag dat de eerste keer de relativiteitstheorie werd gepubliceerd 28 september 1905 stond Mercurius in zijn eigen teken maagd en maakte die dag de Maan daar een conjunctie mee.
We ontwikkelden de computer en daaraan gekoppeld snelle communicatie; niet meer per brief of het telegram, maar mailtjes en ook WhatsApp, namen de plaats in van de geschreven brief. Op facebook, Twitter en Instagram werden van allerlei persoonlijke gevoelige ervaringen gedeeld. Ook werden sommige identiteiten opgevijzeld door zogenaamde influencer te worden. Sinds kort is er zelfs een nieuwe supermarkt Flink die garandeert binnen tien minuten je bestelde boodschappen te leveren; kortom interactie tussen mensen verloopt razend snel.

De astroloog en bioloog A.T. Mann schrijft in het overzichtelijke boekje: Alles over reïncarnatie ook over de versnelling van de tijd. Hij heeft een heel overzichtelijk schema in zijn boek opgenomen over de versnelling van de tijd die hij in verband brengt met het melkwegsysteem maar ook met het DNA van de mens. Een van de gevolgen van die versnelling daarvan is schrijft Mann, dat zielen ook veel sneller reïncarneren waardoor de tijd tussen twee levens korter wordt en dientengevolge dat de scheiding tussen bewuste en onbewuste ook dunner wordt; de korte lontjes is daar één van de verschijnselen van. De toename van ziekten zoals: autisme en ADHD hebben hier ook veel mee te maken.

Wat nu zo interessant is, is dat tijdens de retrograde Mercurius de mens terug gaat naar de manier waarop hij/zij oorspronkelijk communiceert. Afhankelijk van in welk huis van de horoscoop dit gebeurt, zal de persoonlijke uitwerking zijn. Het dierenriemteken zegt meer iets over hoe het wereldwijd/collectief uitwerkt. Zo liep de laatste retrograde gang van Mercurius door het teken weegschaal. Bezinning hoe we met elkaar omgaan was toen leidend en omdat bij weegschaal/ram in het onbewuste ligt, zie je dat Mars, die de heerser is van ram, veel agressie naar boven haalt in onze actuele communicatie. Of, zoals we zagen in Nijmegen dat joelende supporters opeens door hun tribune zakten.

Vijf jaar lang heb ik samen met een leerkracht van een basis school onderzoek gedaan naar de leerprestaties van leerlingen tijdens de retrograde gangen van Mercurius. Zo ontdekten we dat in de tijd dat Mercurius retrograde loopt kinderen ongeconcentreerd zijn en je het beste eerder aangeboden leerstof kunt herhalen. Dat slaat veel meer aan dan bijvoorbeeld over heel iets nieuws te beginnen. Verwerken van indrukken is meer dan ooit belangrijk in de tijd van retrograde Mercurius gang. Daarbij zouden bureaucratische regels die in het onderwijs aanwezig zijn, afgeschaft moeten worden om plaats te maken voor een meer dynamischer vorm van onderwijs. Wanneer namelijk een kind tussen de twaalf en achttien is, staan die jaren in het teken van Mercurius [theorie de Leeftijdskolk door de horoscoop Bruno en Louise Huber]. Wanneer je in die tijd het kind niet begeleid in het onderzoeken van alle dingen die op zijn of haar pad komen, dan loopt het kind een achterstand op die in de rest van het leven bepalend kan zijn.

Ook de kracht tot genezen heeft veel te maken met Mercurius; niet voor niets werd in de Griekse oudheid Mercurius verbonden aan artsen en genezers. Het is daarom zo enorm belangrijk om als je ziek bent, ook op zoek te gaan naar wat het onbewuste aan je duidelijk wil maken. Wanneer we dat niet gaan doen en alles overlaten aan de farmaceutische industrie, dan zal de gezondheidszorg onbetaalbaar worden zoals afgelopen maandag [25 oktober 2021] in de Volkskrant te lezen stond en helaas zullen we er ook niet gezonder op worden.
NB. In de toekomst zal ik de retrograde gangen in mijn Nieuwsbrieven vermelden.

Oneliners:

 • Strenge regels voor niet gevaccineerde neemt Hugo de Jonge [26.9.1977] in overweging om hen zodoende te straffen. De Jonge heeft vooral last van zijn al te christelijke opvoeding (vader predikant in Zeeland, Bijbelbelt?) en straffen is het dogma van de strenge christelijke kerk! De Jonge zit waarschijnlijk nog in zijn puberfase met zijn exotische schoenen (met je voeten loop je je levensverhaal). Zijn Uranus (vertegenwoordiger van zijn familie collectief) staat in oppositie met Cheiron (de niet geheelde wond in de ziel).
 • De nieuwe golf van besmettingen zou vooral de schuld zijn van de niet gevaccineerde; Urk heeft de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland 31% (niet Staphorst zoals ten onrechte gesuggereerd wordt)  en er liggen al weken lang 0 mensen, 0 on de IC’s in het ziekenhuis, aldaar en niemand overleed. [Bron: NRC] Zie ook het coronadashboard.
  Nederland [16 maart 1815 10.30 Den Haag] is gevoelig voor het aantrekken van onwaarheden op het gebied van ziekte. Zon (openbaar optreden in het tiende huis) conjunct Mercurius (gezondheid) conjunct Pluto (wil tot macht) vierkant Neptunus (virussen/besmettingen).
 • Waarom blijft het CDA populair, ondanks haar vele schandalen (Van Lienden; schandalige behandeling Omtzigt) en weinige stemmen in de laatste verkiezingen, zo dominant aanwezig in de besluitvormingen? Het CDA [11 oktober 1980 11.00 of 15.00 Den Bosch] weet het collectief te bespelen Uranus (inwerking op de collectieve ziel van Nederland) conjunct Mars (daadkracht) sextiel Jupiter (geluk) conjunct Saturnus (langere tijd). NB. een conjunctie tussen Jupiter en Saturnus wordt ook wel een Koningsconjunctie genoemd. Of liever gezegd: geluk wordt gecontinueerd.

Laatste week aanbieding voor oktober: online cursus astrologie van € 495, nu € 395, Klik hier

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag

16 reacties. Reactie plaatsen

 • Jouw beschrijving van Hugo de Jonge vind ik heel raak. Verhelderend voor mij (wist niet dat zijn vader dominee was) en het ontlokt mij een glimlach en ook iets van mededogen. Maar het is natuurlijk desastreus wat er momenteel allemaal gebeurt …

 • Erica van Rijnsbergen
  28 oktober 2021 23:50

  Dag Wilma,

  Jij hebt het over de Uranus van Hugo de Jonge. Zijn familie komt oorspronkelijk uit de buurt van Hellendoorn in Twente. Wist jij dat zijn opa van vaderskant oorlogsmisdadiger was (kampbewaarder in Kamp Erika in Ommen) tijdens WO2. Google er maar eens op als het je interesseert. De familie is later naar het uiterste puntje van Nederland verhuisd in Zeeuws Vlaanderen (Zaamslag).

 • Wilma ter Mull
  29 oktober 2021 15:02

  Dank je Erica voor je toelichting; mijn informatie heb ik uit de Wikipedia. Hoe kom jij aan jouw informatie? Ben erg benieuwd want dit wist ik niet.

 • Dat las ik 1,5 jaar geleden ook. Google staat vol met de misdaden van opa.
  de-nieuwe-media.nl daar staat ook een artikel over opa de Jonge als kampbewaarder voor de duitsers.

 • Wilma ter Mull
  30 oktober 2021 18:27

  Vanmiddag heb ik wat onderzoek gedaan maar vindt bij Kamp Erika wel een de Jong die bewaker was, maar geen de Jonge zoals de minister heet. Wel kwam ik wat verwijderde websites over dit onderwerp tegen. Een ander punt van overweging is: mag je iemand voor de daden van zijn voorouders verantwoordelijk stellen? Ik blijf maar liever even bij zijn vader die predikant is en invloed op hem heeft uitgeoefend, dat zal de nodige impact op zijn opvoeding hebben gehad. Wellicht is zijn vader van de Biblebelt en wil hij nu zijn (puberale) punt maken? Het is maar zo’n idee… Oneliner 😉

 • Ben jij dat Luna? Ik heb je review op bol.com gelezen en het boek meteen besteld.

 • En nog een opmerking: In het ziekenhuis in Urk ligt niemand op de IC. Dat kan kloppen want er is helemaal geen ziekenhuis in Urk! Nepnieuws dus.

 • Bep Naalden
  3 november 2021 17:58

  Hugo de Jonge komt uit Bruinisse (Schouwen-Duiveland). Dat ligt inderdaad in de Bijbelgordel. Later zijn ze verhuisd naar Zaamslag in Zeeuws-Vlaanderen. Zeeuws-Vlaanderen is hoofdzakelijk katholiek.

 • Wilma ter Mull
  4 november 2021 08:56

  O dan verspreidt het RIVM dat nieuws want daar heb ik het van! Ik vermoed dat ze kijken naar het regionale ziekenhuis.

 • Wilma ter Mull
  4 november 2021 08:58

  Dank voor je toelichting. Ik schreef het ook met een ‘?’

 • Wilma ter Mull
  4 november 2021 09:00

  Nee!

 • Het regionale ziekenhuis is het Isala ziekenhuis in Zwolle. Die kwamen vorige week nog in het nieuws omdat daar de IC vol ligt. Misschien wensdenken van jou, Wilma? Maar de realiteit is anders.

 • Wilma ter Mull
  4 november 2021 12:18

  Maar men inventariseert op plaats bij het RIVM niet op ziekenhuis. Kijk maar op het coronadashboard van de laatste maanden en ook mijn verwijzing naar het artikel in de NRC over Urk. Het is niet mijn wishful thinking maar ik heb begrip voor je andere standpunt.

 • Het RIVM kijkt inderdaad naar de woonplaats van ziekenhuispatiënten, niet naar waar het ziekenhuis staat. Bij overplaatsingen vanwege overcapaciteit zou dat anders ook geen realistisch beeld geven. Urk is een bijzonder geval, maar staar je er ook niet blind op, want in bijna alle ziekenhuizen zijn het vooral de niet-gevaccineerden die in de meerderheid zijn.

 • Wilma ter Mull
  8 november 2021 09:40

  Ja dat klopt! Het ging ook meer om de vraag of groepsimmuniteit (NRC) waar in het begin Mark Rutte het over had tijdens de eerste persconferentie, en wat hem nu verweten wordt, toch wel werkzaam is…

 • Heb je dit ook gelezen, Wilma? Veruit de meeste coronagevallen werden geregistreerd in Urk. Dat noem ik nog eens versnelling van de tijd: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5266066/corona-weekcijfers-regio-gemeente-9-november

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu