Het mysterie van Mercurius: Pubers (deel 3)

2 reacties

In de Volkskrant van vrijdag 29 oktober [2021] stond als hoofdkop dat met name de Vmbo leerlingen grote leerachterstand hebben opgelopen tijdens de Lock down van de coronacrisis. Ook stond er een artikel in HP-de tijd met een opvallende titel dat hier min of meer op aansluit: Mondkapjesplicht handhaven op middelbare scholen neigt naar kindermishandeling. Dit zijn ferme uitspraken die je aandacht trekt. Deze artikelen gingen vooral over kinderen tussen de twaalf en achttien jaar.

Er zijn in het algemeen twee belangrijke Mercuriusfases in een levensloop van de mens, elk duurt zes jaar. Soms zijn het er drie, deze is dan tussen vierentachtig en negentig jaar. NB. je hebt ook een persoonlijke Mercurius fase, het tijdstip daarvan hangt af van waar Mercurius staat in je geboortehoroscoop.
De eerste fase is tussen twaalf en achttien jaar en is wel de allerbelangrijkste omdat het de eerste volledige kennismaking is met de maatschappij.
De tweede Mercuriusfase in het leven van de mens volgt tussen dertig en zesendertigste jaar en staat meer in het teken van het kritische denken na een zes jaar durende periode van creativiteit, terwijl de fase tussen twaalf en achttien in het teken staat van het zelfstandig denken en het verbinding leggen met de buitenwereld.

In het HP-artikel zegt immunoloog dr. Carla Peeters. De gezondheid van deze groep kinderen wordt door de overheid op het spel gezet, met een grote toename van fysieke en mentale klachten tot gevolg. En daar heeft ze een punt: door constant iets voor je mond te dragen waar je zo graag mee wilt communiceren als puber, word je steeds onbewust herinnert aan, dat dit niet zou mogen en dit veroorzaakt onbewuste angst en bemoeilijkt weer goede communicatie. Bovendien zo vermeldt A.T. Mann in het boek The Divine Plot Astrology is het tijd-beleven van een kind anders dan van een volwassene; ook in de reguliere wetenschap is deze theorie al enige tijd bevestigd. Dus heeft de Lock down voor de jeugd veel langer geduurd dan voor de volwassene; bovendien zijn deze jaren vormend voor een kind.

De leeftijdsfase tussen 12 en 18 jaar is de tijd die ook wel de pubertijd wordt genoemd, maar deze omschrijving heeft vaak een onbewuste negatieve connontatie. Het gaat meer om het vrije denken dat naar het diepste onbewuste zelf leidt, waar de herinneringen aan vorige levens liggen opgeslagen. In mijn Essay: Reïncarnatie nader bekeken; deel 1, schrijf ik over James Leininger die vanaf het moment dat hij kan praten (twee jaar), vertelt over zijn recente vorige leven als piloot in de tweedewereldoorlog en dit in de jaren tussen twaalf en achttien zich amper meer kan herinneren, juist omdat hij zich dan met de wereld uiteen wil zetten. Zijn vader trekt al deze informatie die hij vertelt in zijn alle vroegste jaren na, en deze informatie blijkt uiteindelijk wel het meest overtuigend bewijs te zijn dat een mens reïncarneert want tijd plaats en gebeurtenissen kwamen allemaal exact overeen met dat hij vertelde. Ook astrologisch is dit terug te vinden; er is namelijk een betrouwbare horoscoop van de jongen bekend. Prof dr. Ian Stevenson hoogleraar aan de University of Virginia School of Medicine, heeft er zijn levenswerk van gemaakt om vorige levens wetenschappelijk te bewijzen. Door nu in de eerste Mercuriusperiode te mogen experimenteren wie je bent, kom je er achter wat je levensdoel is.

Het middelbare onderwijs is nogal afgebakend met (bureaucratische) regels. Er ligt vooral accent op exacte leerprestaties waardoor de lesstof vaak wat armoedig en kaal wordt in zijn theorie. Hierdoor wordt de puber/adolescent, beperkt in zijn zoektocht naar de wereld. Het is als het ware een race om aan bepaalde eisen te voldoen, terwijl de eigen creativiteit weinig wordt aangesproken. Vroeger zag je dit principe van eigen ontwikkeling nog nageleefd op Vrije Scholen en andere creatieve vormen van onderwijs. Tegenwoordig zijn de testen vaak te snel doorslaggevend voor toekomst en wordt er minder gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling. Gelukkig zie ik ook dat er vooral de laatste jaren hier een voorzichtige kentering in komt. Laatst zag ik een gestreamde Open dag presentatie van een goed bekendstaande middelbare school hier in Eindhoven. Ik verbaasde me dat er nogal wat overeenkomsten waren met een Vrije School waar wij onze eigen kinderen destijds naar toe hebben gedaan, maar deze Open dag presentatie was vrijer minder dogmatisch, welk je vaak ziet op scholen die uitgaan van een bepaalde filosofie .
Wat bleek nu? Eén van de leidinggevende had zelf op de Vrije School gezeten en had haar ervaring en visie kennelijk gedeeld met haar collegae; het resultaat was dat er waarschijnlijk geheel onbewust, een nieuwe vorm gegeven werd aan een oude ervaring die ze zelf had opgedaan had in die fase. En dit is nu net wat ik bedoel, het gaat erom dat je tussen je twaalfde en achttiende leert te vertrouwen op je eigen ervaring en niet klakkeloos hoeft aan te nemen wat je als lesstof wordt aangeboden. Dit houdt niet in dat je een puber zijn goddelijke gang moet laten gaan. Wat van belang is, is om steeds het gesprek met je puber aan te gaan en ze te vertellen wat jouw persoonlijke ervaring is geweest in die tijd, zonder daarin enige vorm van dogma te leggen. Dit is een enorm moeilijke opgaaf voor de moderne ouders. Mijn vader drukte dit zo kernachtig naar mij uit toen ikzelf pubers had: praat met ze, wees geïnteresseerd in hun zienswijze, en blijf op een afstand, dichtbij zodat ze niet in zeven sloten tegelijk lopen. Vooral het afstand houden en er bij blijven vond hij heel belangrijk, ondanks dat dit in eerste instantie een soort contradictie (tweelingen) lijkt! Het er bij blijven waar mijn vader het over had, geeft nl het vertrouwen van iemand op de achtergrond. Mijn vader was geboren aan het begin van de vorige eeuw, maar volgens mij was het advies van hem nog niet zo gek!

Een ander probleem van de mondkapjesplicht die immunoloog Peters noemt, betreft het plastics dat in de mondkapjes zit en langdurig wordt ingeademd en, omdat een kind tussen 12 en 18 jaar een Mercurius kind is, is zo’n kind extra gevoelig voor lucht. Mercurius is namelijk het eerste luchtteken in de dierenriem en staat in tweelingen in zijn eigen teken.  Het is dan ook belangrijk dat deze kinderen veel gezonde buitenlucht krijgen. De wisselwerking met schone lucht en de hersenfuncties is in deze leeftijdsfase dan ook buitengewoon belangrijk!

Oneliners

 • De wens om zelf te mogen bepalen om te sterven komt voort uit een onbewuste dwang naar een volgend leven waar we de moeilijkheden die we tegenkwamen in ons huidige leven een nieuwe vorm kunnen geven. Deze zelfbeschikkingswens is een van de verschijnselen van het watermantijdperk; het is het visionaire van de waterman in het bewustzijn, en de onbewuste behoefte het ego (leeuw) om te vormen naar iets groters.
 • Handelaars (Mercurius) in zelfdodingspillen zijn als het ware onbevoegde politieagenten (Saturnus) die het verkeer (Mercurius en Uranus, aldus Geurink) willen regelen ondanks dat ze onbekwaam (Saturnus) zijn. NB de tweede heerser van waterman is Saturnus. Vraag tot overdenking: wie is wel bekwaam om hier over te oordelen?
 • De eventuele teloorgang van Shell door de opwarming van de aarde, ligt in zijn oprichtingshoroscoop besloten: 16 juni 1890. Venus (grondstoffen) conjunct Cheiron (de niet geheelde wond van de aarde) staat in vierkant met Uranus (de collectieve gemeenschap van Nederland). Bovendien staat de Zon (autoriteit van het bedrijf) conjunct de maansknoop halfsextiel Venus en Cheiron (bewustzijnspunt voor de aarde ). Shell had eerder bewustzijn moeten ontwikkelen voor de aarde, maar het is nog niet te laat?!

Actie
November maand: een persoonlijke Levensloopanalyse voor de komende zes jaar bekeken vanuit onbewuste, bewuste en boven bewuste lagen van de biografie nu geen € 95,00 maar € 75,00 Hier aanmelden.

Biografiecursus in deze nieuwsbrief heb ik gebruik gemaakt van het leeftijdspunt door de horoscoop. Deze methode is te leren in de online biografiecursus maandaanbieding niet € 450,00 maar € 350,00

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Een mooi pleidooi voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van pubers in Coronatijd!
  En wat een eye-opener is het gegeven van de persoonlijke Mercuriusfase. Ik heb het idee dat je in de tijd dat het LP over je Mercurius gaat je een soort herkansing krijgt van wat je in de pubertijd hebt laten liggen?

 • Wilma ter Mull
  10 november 2021 07:54

  Dank je voor je reactie Isabel! Ja dat heb ik ook geconstateerd dat als het leeftijdspunt door de horoscoop over Mercurius gaat dit gebeurt een soort deja vu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu