Diederik Gommers

3 reacties

Op 18 november werd bekend gemaakt dat Prof. Dr. Diederik Gommers Intensivist, afdelingshoofd OMT begin volgend jaar zijn functie bij het OMT beëindigt. Het is Gommers laatste termijn als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) en dan maakt hij dus ook geen deel meer uit van het OMT. Omdat we in een soort crisissituatie zitten zou verlenging voor de hand hebben gelegen, hij wil echter meer het werk gaan doen waar zijn hart ligt.

Door dit besluit liet hij zich ook uit over hoe hij een en ander ervaren heeft in samenwerking met de regering. Zo is hij tegen een eventuele invoering van een G2. Hij zegt dat zo’n besluit niet bij Nederland hoort en alleen maar verdeeldheid zaait. Hij pleit voor G1 waar iedereen die een openbare ruimte betreedt een negatieve coronatest moet laten zien, ook de gevaccineerde.

Dit is een opmerkelijke uitspraak voor iemand van het OMT, dit hebben we publiekelijk nog niet eerder gehoord ook niet van de regering. Bij zo’n uitspraak ben ik altijd benieuwd naar een horoscoop van iemand die tegen de mainstream ingaat, dus ging ik op zoek; uiteraard geen horoscoop maar wel een geboortedatum [23 mei 1964 Wikipedia].
Ik ontdekte toen iets opmerkelijks, namelijk dat de standen van zijn geboortedatum aansluiten bij wat ik vorig jaar schreef in mijn Essay: Ziekte, genezing en immuniteit; over het coronavirus.
In dat Essay schreef ik dat Neptunus in het algemeen, verantwoordelijk is voor virussen en dat Mercurius en ook Jupiter (in latere instantie) de genezing brengt. De Zwarte Maan geeft een inzicht in de persoonlijke immuniteit van iemand. Als voorbeelden gaf ik twee besmette staatshoofden (Boris Johnson en Donald Trump) die beide corona hebben gehad en daarvan genezen zijn. Iedereen zou in principe kunnen kijken hoe gevoelig hij/zij voor het virus is, waardoor de angst voor het virus niet meer viraal hoeft te gaan; maar dat terzijde; terug naar Gommers zijn (dag) horoscoop.

Het ingewikkelde van planetenstanden is dat het altijd holistisch bekeken moet worden. Ik vermoed dat daarom de wetenschap zoveel moeite heeft om deze visie te gebruiken. Zo ook in dit geval waar de planeten die ik hierboven noemde nu wat anders bekeken moeten worden. Het gaat primair nu niet om hoe bevattelijk Gommers is voor virussen en hoe het met zijn immuniteit staat; het gaat er nu om te kijken hoe hij hier beroepsmatig mee omgaat. Helaas is er geen geboortetijd van hem bekend waardoor je geen honderdprocent betrouwbare uitspraak kunt doen. Onder toon ik de dag(horoscoop) Bron Wikipedia.

                        Diederik Gommers 23 mei 1964

Wat je nu in zijn (dag)horoscoop ziet is, dat Gommers een conjunctie heeft tussen Mercurius en Jupiter van de genezing, conjunct Mars en deze een oppositie met Neptunus maakt met de planeet van de virussen.
In de Hubermethode worden de aspecten niet geduid naar gespannen of harmonisch maar naar de drieledigheid van de mens: denk, willen, voelen/vormgevoel of om met Hannah Arendt (filosoof) te spreken oordelen. Een vierkant en een oppositie zijn wilsaspecten; het sextiel en de driehoek zijn vorm/gevoelsaspecten; het half sextiel en de inconjunct zijn denkaspecten. De conjunctie is een energie waar de energieën samenvallen en bewustzijn schenken. Met andere woorden de kennis van geneeskracht waar Gommers over beschikt, wordt met daadkracht  van Mars ingezet om het virus (Neptunus) te bestrijden met zijn wilskracht.
Omdat de driedubbele conjunctie ook een driehoek maakt met Uranus en Pluto (die afzonderlijk gezien geen conjunctie vormen), zie je dus dat zijn inzichten over genezing vorm krijgen in het collectief onbewuste van Nederland die hij met zijn eigen intellect (Uranus) beïnvloedt en ook dat hij hier zijn hogere wil Pluto) daarvoor gebruikt.
Ook de oppositie tussen Saturnus en Uranus, wijst op een enorme wil om zijn onbewust ideeën (Saturnus is de heerser van zijn zuidelijke maansknoop) duidelijk te maken in het collectief onbewuste van het milieu waarin hij leeft. En omdat deze oppositie ook een vierkant maakt met de Zon, zal hij hier zijn hele persoonlijkheid voor inzetten met de nodige spanningen van dien.

Een ander punt is dat zijn Zon in tweelingen staat, wat betekent dat hij goed duaal kan denken. De Zon staat in de tweede graad van tweelingen waar op dit moment de maansknoop ook staat. Dit duidt erop dat hij intensief zijn persoonlijkheid (Zon) onderwerpt aan zijn karmische opdracht. Ik vind het dan ook bijzonder dat hij kritische uitspraken durft te maken over de aanpak van de regering en zich weer meer met zijn oorspronkelijke werk bezig wil gaan houden.
Zijn Zon maakt ook een half sextiel met Venus die dan weer conjunct de maansknoop staat en verbonden is in een kleine talentendriehoek, dit wijst erop dat zijn bewustzijnsweg voert naar liefde en respect voor de medemens. Bovendien gaat in de loop van de komende twee jaar de maansknoop over zijn driedubbele conjunctie lopen, waardoor er een ander bewustzijn kan ontstaan over genezing. Je ziet de voorbode daarvan al in de interviews die hij de laatste week gaf. Dit is hopelijk een goede ontwikkeling omdat op dit moment het beleid van de regering alle kanten op zwalkt. Door het zwiepen van de ene standpunt naar het andere, zijn we ten prooi gevallen aan het negatieve tweelingen beeld waar de maansknoop nu nog heel even in staat en dat verdiend geen schoonheidsprijs omdat blijkt dat er geen echte filosofie achter zit.

Oneliners:

 • De volle maan die begin dit weekend plaatsvond is de reden geweest van de grimmige rellen in Rotterdam; de voorloper van de tijd dat de maansknoop in het teken stier gaat lopen? Als we ons niet bewust worden van onze achterdocht en duistere gevoelens, (schorpioen) dan zullen we geen harmonie kennen en dit soort rellen vaker krijgen.
 • Een van de bijwerkingen van het coronavaccin zou Gordelroos zijn. Christiane Beerlandt zegt in: De sleutel tot Zelf-Bevrijding dat Gordelroos een ziekte van Mars is. Degene die het krijgt zet zich volgens haar figuurlijk in een ijzeren harnas om zich zodoende te wapenen tegen dreigend onrealistisch gevaar. Met andere woorden de mensen die dit als bijwerking krijgen, voelen zich op slot gezet.
 • Uiteindelijk is niet de vaccinatie de oplossing voor de bestrijding van de coronapandemie. Het gaat hier om Mercurius (vaccinatie/genezing) en Neptunus (coronavirus) Mercurius is een extraverte planeet die maar liefst minstens drie keer per jaar, retrograde loopt en op zijn (extraverte) beweging moet gaan bezinnen. Neptunus (het virus) vraagt echter om introverte bezinning.
  De Saturnus Pluto conjunctie van vorig jaar [2020] wilde ons duidelijk maken dat beperking (Saturnus) van ons openbaar optreden (steenbok) de oplossing is voor onze enorme expansiedrang die we als maatschappij hebben. Door middel van uit te vergroten (Pluto) worden we met de neus op de feiten gedrukt. Dit komt de aarde ook ten goede, met andere woorden: Less is more!  Tot het moment dat Neptunus een halfsextiel, (dat volgens de Hubermethode een Mercurius aspect is), met Pluto gaat maken, zal het virus onder ons blijven. Zie: Afstand nemen

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag

3 reacties. Reactie plaatsen

 • Hans Bazelmans
  24 november 2021 12:26

  Over bijwerkingen gesproken; de laatste prik heb ik in mei gekregen en ik heb daar nog steeds bijwerkingen van: pijn in de spieren van m’n arm en schouder. De boosterprik laat ik daarom aan mij voorbij gaan. Nu de besmettingscijfers zo oplopen voel ik me toch een beetje bedonderd. Die vaccinatie helpt niet echt. De enige die hier beter van is geworden is de farmaceutische industrie. Toevallig heb ik vandaag Saturnus driehoek Zon exact en even gekeken: Lilith staat op 0 graden Vissen in m’n geboortehoroscoop. Net als Miriam kan ik me niet eens laten testen omdat ook ik geen auto heb. Het wordt tijd dat ze die eens gratis gaan uitdelen!

 • Hee leuk Wilma, dat je de geboortehoroscoop van Diederik Gommers erbij hebt gepakt! Inderdaad wel interessante aspecten!
  Maar het zou nog veel mooier kunnen worden als de geboorteTIJD wat preciezer zou kunnen worden ingetekend.
  Hoe later op de avond Diederik geboren werd, hoe boeiender. Leg de maanaspecten er maar eens naast! Bij een geboorte laat op de avond zou er dan zelfs een heel interessante vlieger ontstaan!

 • Wilma ter Mull
  29 november 2021 09:34

  Dank voor je reactie! Ja ik hoop dat de tijd nog eens bekend zal worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu