Samenvatting

In oktober 2010 reisde Wilma ter Mull met haar dochter, schoonzoon en man naar Berlijn en bezocht daar een omstreden tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog, die in het teken van het leven van Adolf Hitler stond. Vanuit karmisch-biografisch onderzoek dat ze al jaren geleden had gedaan met behulp van haar geboortehoroscoop wist ze dat ze zelf iets met de Tweede Wereldoorlog had. Tijdens de tentoonstelling zag ze een fotoreportage van een stel jonge mensen. Tussen deze mensen stond iemand die als twee druppels water op haar leek toen ze een jaar of twintig was. Ze kon maar niet loskomen van die ene foto waar ze zichzelf zo duidelijk in herkende; dat haar, die scheiding, die uitdrukking, het was alsof ze terug in de tijd ging, naar het moment dat ze als twintigjarige worstelde met het onbegrepen gevoel er niet bij te horen om iets wat geen naam en geen gezicht had. De naam van de vrouw die ze herkende was Sophie Scholl uit de verzetsgroep Die Weiße Rose.

In dit boek ontrafelt Wilma ter Mull haar familiebanden. Als biografisch coach weet ze maar al te goed, hoe collectieve motieven die er in families leven generaties lang invloed hebben en doorwerken in iemands huidige leven. Ze heeft daarvoor een theorie ontwikkeld waarbij ze met behulp van astrologie een analyse maakt van vorige levens, familieverbanden en onopgeloste zaken. Door in dit boek haar eigen biografie te analyseren, maakt ze haar theorie overtuigend en uitermate informatief duidelijk. Een verhelderend boek dat veel mensen kan helpen om zicht te krijgen op hun leven en indien gewenst of nodig een andere richting in te slaan.

 

Bestellen

Bestel ‘Leven in verbinding met Sophie’ bij Bol.com

 

Wat anderen zeiden over het boek:

Boek zet je aan het denken, auteur heeft prima historisch research verricht en is erin geslaagd om op een andere manier naar dingen te leren kijken.

 

Ik lees het boek nu voor de tweede keer en het geeft me weer goede inzichten. Een aantal jaren ben ik nu bezig met het onderzoeken naar wat er collectief onbewust speelt in mijn eigen familie en mijzelf.
Dit boek helpt me daarbij enorm. Ik leer verbanden te zien waar ik normaal gesproken niet aan zou denken maar die verhelderend zijn voor mijn eigen proces. Ik ben bewuster gaan kijken naar gebeurtenissen, dit boek geeft handvatten om ze te zien in een breder perspectief. Aanrader.