1. Home
 2. /
 3. Winkel
 4. /
 5. Cursussen
 6. /
 7. Online biografiecursus op maat

Online biografiecursus op maat

Samenvatting

Iedereen vraagt zich in de loop van het leven wel eens af: waarom is mijn leven zo verlopen? En heb ik eigenlijk wel gedaan wat ik in mijn jeugd voor ogen had?  Maar ook: waarom komen er allerlei onverwachte situaties op mijn pad die lijken op al eerder beleefde situaties in mijn leven, Hierin zit vaak een soort wetmatigheid in die je snel over het hoofd kunt zien. Het blijft een mysterie waar we nooit helemaal achter zullen komen maar wel meer bewustzijn voor kunnen ontwikkelen.

Er is een methode in de astrologie die een diepgaande visie geeft op de levensloop van de mens. Ik gebruik hierbij een methode die in Nederland niet zo bekend is. Het gaat om de techniek van de Bruno en Louise Huber (API-instituut), het zogenaamde leeftijdspunt door de horoscoop. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw heeft uitgeverij Schors het boek De levensklok van Bruno en Louise Huber uitgegeven. In dit boek wordt de hele methode in hoofdlijnen besproken. Helaas is dit boek niet meer te koop.

Door de jaren heen zijn er meer gezichtspunten bijgekomen, zodat je onderzoek kunt doen op meerdere bewustzijnslagen: op onbewust niveau, op het hogerbewustzijnsniveau, maar ook energetisch, de plek waar je je op dat moment bevindt. Deze vier niveaus zijn bepalend voor de ontwikkeling van het leven/biografie.

In het eerste jaar van deze onlinecursus ga ik je begeleiden in het leren herkennen van herhalende patronen en wetmatigheden gebeurtenissen die vaak later in het leven een vervolg krijgen. Er wordt gewerkt aan het gewone dagelijkse bewustzijn met zijn kansen en uitdagingen.

In de tweede jaar kijk je naar onbewuste verbanden die afkomstig zijn uit verdrongen problematiek in dit leven, maar ook uit vorige levens. Naast een voorbeeld dat ik geef  van een bekende Nederlander in het studiemateriaal, maak ik een korte analyse voor jou, waar ik aanwijzingen geef, waar de aandachtspunten liggen om te onderzoeken.

Het derde jaar staat in het teken van het hoger bewustzijn (geestelijke wil) en doe je onderzoek naar energetische plaatsen waar planeten een andere werking hebben dan waar je bij de geboorte mee gestart bent.

Programma

 • Bij elk jaar krijg je een pdf-document met de beschrijving van de theorie; deze theorie is in principe eenvoudig en is ook te volgen door deelnemers met minder astrologische kennis. In het pdf-document geef ik een voorbeeld van iemand waar biografisch veel over bekend is, zodat de methode controleerbaar is en zelfs uitgebreid kan worden door eventuele vindingen van de cursist zelf.
 • Jijzelf schrijft een levensverhaal waarin je vragen mag stellen waar je naar op zoek bent; dit verslag werkt als leidraad door de hele cursus. De lengte van dit verslag mag jezelf bepalen.
 • Elk cursusjaar heeft opdrachten die de cursist zelf uitwerkt.
 • Je mag ze ook per opdracht opsturen. Ik wijs dan eventueel op aandachtspunten en geef je mijn visie.
 • Als alle opdrachten zijn gemaakt, volgt er een persoonlijk gesprek van anderhalf uur. Het eerste cursusjaar is nu afgerond. Afhankelijk van wat je tegengekomen bent in het onderzoek van je biografie en de vragen die er (nog) zijn, kunnen we samen onderzoeken of er behoefte is om ook de andere twee bewustzijnsniveaus te gaan onderzoeken. Het tweede cursusjaar staat in het teken van het onbewuste dat bepaald wordt door verdringing en invloeden uit dit leven en vorige levens. Het derde cursusjaar gaat in op het hoger bewustzijn (geestelijke wil) en de plaats waar je dit wilt realiseren.
 • Het is ook mogelijk om onderzoek te doen naar meerdere plaatsen en hoe de energetische energie daar werkt. Dit kan interessant zijn voor mensen die in een ander werelddeel geboren zijn. Ook kan het inzichtelijk zijn om te kijken hoe je je ten opzichte van je aanleg verhoudt tot de collectieve omgeving waarin je leeft. De methode die hiervoor gebruikt wordt is eveneens van het API-instituut en wordt Orts Analyse genoemd.
 • Je mag zelf je studietempo bepalen.
 • Regelmatig vinden er workshops plaats over de onderwerpen. Op deze momenten kun je kennis en ervaring uitwisselen met mede-cursisten.
 • Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die een burn-out hebben of hebben gehad. Dit is namelijk een methode waar je kunt onderzoeken welke factoren tot uitputting hebben geleid. Indien gewenst is uitgebreidere persoonlijke begeleiding en beroepsadvies mogelijk.

 

Kosten*

 • Prijs € 450,00* per afzonderlijk cursusjaar, inclusief 21% BTW.
 • De eventuele aanvullende workshops zijn bij meer dan vier aanmeldingen €95,00 per workshop.
 • Incidenteel zijn persoonlijke gesprekken uitbreidbaar, de kosten daarvoor zijn €75,00 per uur.
 • U kunt zich hier aanmelden.

Zodra de betaling binnen is, ontvangt u per e-mail een bevestiging en daarna nadere informatie over deze cursus. Zorg daarom dat uw contactgegevens correct zijn ingevoerd.

* Regelmatig zijn er aanbiedingen op cursussen en workshops. De actuele prijs staat altijd bij het aanmelden/afrekenen van het product.

450,00
Menu