1. Home
 2. /
 3. Winkel
 4. /
 5. Cursussen
 6. /
 7. Online cursus karmische astrologie

Online cursus karmische astrologie

Samenvatting

Vanaf 1 oktober 2017 kun je aan de hand van je eigen horoscoop de drie bewustzijnsniveaus van de mens leren kennen. In de geheel vernieuwde onlinecursus karmische astrologie ben jij je eigen studiemateriaal! Het voordeel hiervan is dat je aan twee onderwerpen tegelijk werkt: de astrologische kennis en de zelfanalyse. Tijdens de vernieuwde onlinecursus staan het bewuste, het onbewuste en het bovenbewuste van de mens centraal. Ook doe je onderzoek naar de eigen biografie. De methodes die hierbij centraal staan zijn de Hubert-methode, astrocartografie en de theorie van Mann over reïncarnatie. Daarnaast werk je aan zelfanalyse en reflectie op indringende gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden of hebben plaatsgevonden. Dit gebeurt door gebruik te maken van het zogenoemde leeftijdspunt door de horoscoop.

In een notendop

De vernieuwde onlinecursus karmische astrologie is het vervolg op de eerdere cursus die ik gaf. Nieuw is dat je niet langer met de horoscoop van een bekend persoon aan de slag gaat en er geen algemene vragen worden gesteld, maar dat de eigen horoscoop centraal staat. De antwoorden op de studievragen zijn dus persoonlijk en gericht op je eigen leerproces. Het lesmateriaal daarvoor wordt door mij verstrekt. Het eerste jaar geeft je inzicht in de karmische astrologie, na het tweede jaar heb je een psychologisch-karmische zelfanalyse gemaakt. In het derde jaar ga je dieper op de materie in en kies je zelf een persoon van wie je een analyse maakt. Bij elk cursusjaar krijg je begeleiding en een persoonlijk gesprek van 1,5 uur waarin je vragen kunt stellen over de leerstof. Het tijdstip mag je zelf in overleg met mij bepalen. Mocht je meer ondersteuning nodig hebben, dan kun je buiten het reguliere programma om extra contacturen aanvragen. Ook organiseer ik op zaterdag themadagen over de onderwerpen die besproken zijn in de onlinecursus en waar je facultatief aan kunt deelnemen.

Programma

Eerste jaar

 • Dierenriemtekens en de polaire werking van de tekens.
 • De radix: werking van de planeten en de aspecten. De aspecten bekijk je in het licht van het drieledig functioneren van de mens; het denken, voelen en willen. De radix geeft inzicht in de aanleg van iemand en de vaste patronen die in het DNA liggen besloten. Ook is er aandacht voor de evolutionaire ontwikkeling in de dierenriemtekens volgens een theorie van A.T. Mann.
 • De maansknoophoroscoop: deze horoscoop geeft inzicht in het onbewuste van iemand waar herinneringen liggen opgeslagen aan verdrongen problematiek, uit dit leven maar ook aan vorige levens.
 • De huizenhoroscoop: deze horoscoop maakt zichtbaar welke zaken door het leven (biografie) heen zich ontwikkelen en hoe je daarmee om kunt gaan.
 • De causale horoscoop: de causale horoscoop (causaal wil zeggen oorzakelijk) laat de geestelijke groei van iemand zien die gedurende het leven optreedt. En inzicht in de geometrische figuren die ontstaan uit de aspecten in de horoscoop.
 • De geklikte horoscopen en de werking ervan. De radix en de maansknoophoroscoop worden op elkaar geprojecteerd, waardoor je kunt zien hoe onbewuste inhouden in het bewuste worden geïntegreerd en ervaren.

   

Tweede jaar

 • De progressietechniek van het leeftijdspunt aan de hand van bekende persoonlijkheden en met het doel om de eigen biografie goed te kunnen doorgronden.
 • De profielhoroscoop: deze laat zien of planetenenergie introvert of extravert werkt.
 • De dynamische kwadrant: dit is een analyse die je vanuit de horoscoop maakt, hoe de betreffende verhoudt tot de drieledigheid van het denken, willen en vorm/gevoel. Deze methode is heel geschikt gebleken bij re-integratie; vijf jaar lang heb ik deze methode met succes toegepast bij een re-integratiebureau.
 • De zeven stralen beschreven door Alice Bailey en de toepassing daarvan in de astrologie. Het familiemodel bekeken vanuit de radix en de huizenhoroscoop.
 • Astrocartografie van Jim Lewis. Met deze methode breng je de persoonlijke horoscoop in verband met gevoelige plaatsen op aarde. Deze plaatsen zijn belangrijk om het verleden te duiden. Daarnaast geeft het ook aan waar bepaalde talenten beter tot ontplooiing komen. Ook is er aandacht voor de zogenoemde “Ortshoroskop”, een techniek die is ontwikkeld door het API – instituut.
 • Astrocartografie combineren met de tabellen van A.T. Mann en de maansknoophoroscoop en de geklikte horoscoop. De geklikte horoscoop wil zeggen dat de vier horoscopen met elkaar in verbinding worden gebracht, zodat er een inzicht komt in wat primair van het onbewuste in het bewuste naar boven kan komen. Als laatste maak je een eigen horoscoop onder leiding van mij.
 • Tenslotte wordt het tweede jaar facultatief (niet verplicht) aangevuld met een experimenteel nieuwe vinding die nog in ontwikkeling is. Het gaat om het spiegelen van een gezicht van iemand in een linker en een rechterhelft. De linkerkant van het gezicht vertegenwoordigt de maankant, zich uitdrukkend in de maansknoophoroscoop. De rechterkant van het gezicht staat voor de toekomst; vertegenwoordiger van de Zon in de horoscoop. Dit onderwerp dat in principe al oud is en ook door de hedendaagse reguliere psychologie wordt toegepast, is astrologisch gezien nog in een experimentele fase, waardoor jij als cursist een bijdrage kunt leveren aan dit onderzoek.

 

Derde jaar

 • Dit jaar bevat één module en deze staat in het teken van het Familiemodel zoals Hubers deze toepast, aangevuld met mijn studie over familieverbanden en collectieve processen. In dit jaar kun je desgewenst het karmische en collectieve verband van je familie uitzoeken maar je kunt ook afzonderlijke door jou uitgekozen personen gaan analyseren.

Het jaar is gericht op het zelfstandig werken onder supervisie en kun je desgewenst uitbreiden met meerdere jaren. In dit jaar maak je twee of drie horoscopen zelfstandig, onder leiding van mij gemaakt, waarin je de theorieën van de twee voorafgaande jaren toepast. *Het is ook mogelijk om het eerste jaar en tweede jaar te doorlopen aan de hand van een horoscoop van iemand anders. Informeer vooraf naar de mogelijkheden. Na het derde jaar, kan er een coachjaar gedaan worden waarin je een eigen onderzoek naar keuze mag gaan doen. Het onderzoek is gericht op het karma van jezelf, of een zelf gekozen persoon, of eventuele familieleden. Ik begeleid je in dit onderzoek en verstrekt het benodigde materiaal daarvoor.

Kosten

Deze vernieuwde onlinecursus karmische astrologie kost € 495,00 (inclusief btw 1 januari 2019) per cursusjaar. Hiervoor ontvang je het lesmateriaal, begeleiding tijdens de cursus en een gesprek van 1,5 uur. De cursist legt het programma in principe in een jaar af, maar kan zijn/haar eigen tempo hierin bepalen. Geïnteresseerd in de oude cursus karmische astrologie? Klik hier! Zodra de betaling binnen is, ontvangt u per e-mail een bevestiging en daarna nadere informatie over deze cursus. Zorg daarom dat uw contactgegevens correct zijn ingevoerd.

495,00
Menu