Al weken was het onrustig; Catalonië wilde een referendum over de vraag of de Cataloniërs onafhankelijk wilden worden van Spanje, een wens die al een lange tijd gekoesterd wordt. Volgens de Spaanse regering was dit Referendum niet geldig en werd verboden. De Cataloniërs verzetten zich hier tegen. Afgelopen zondag brak er een ware volksrevolutie uit, met honderden gewonden. De vraag is: waarom willen de Cataloniërs zo graag onafhankelijk zijn?

Er is een astrologische methode die niet zo bekend is, die daar mogelijk een antwoord op geeft en die wellicht ook inzicht kan geven in meerder (geo)politieke aangelegenheden. De methode is eenvoudig en heeft te maken met de indeling van de aarde in de ooster-en-westerlengte. Elke astroloog kent de zogenaamde Greenwich Mean Time (GMT). Deze indeling is in 1884 ingesteld en is arbitrair, net zoals de dertig graden omvattende dierenriemtekens, toch blijkt het zijn waarde steeds weer te bewijzen. Veelal bevatten dit soort collectieve besluiten een dieper kosmisch inzicht. NB. In deel drie van de serie Het collectief geheugen ga ik dieper op dit onderwerp in en plaats het in een geopolitiek verband.

In de plaats Greenwich (Engeland) valt dus de 0 graden meridiaan; de lijn wordt doorgetrokken over de hele aarde. Dit is het punt waar de ooster-en-westerlengte gelijkelijk zijn verdeeld in 180 graden oost en west  zich uitdrukkend in 0 graad ram (het zogenaamde lentepunt). Vandaar uit  begint de startreis naar het westen of het oosten. Wanneer je naar het westen reist dan ga je van 0 graad ram naar 29 graden vissen en zo verder achteruit door de dierenriem. Als je naar het oosten reist, ga je naar 1 graad ram, en zo verder, tot je uiteindelijk weer uitkomt bij Greenwich en de gehele dierenriem hebt doorlopen. Ieder helft heeft dan ook een heel eigen, tegenovergestelde ervaringswereld zich uitdrukkend in de geschiedenis die een land/continent heeft. Zo valt ons land globaal in drie tot zeven en een kwart graden ram.

In mijn boek De verborgen waarheid achter drie Amerikaanse presidenten geef ik een beschrijving van hoe elk continent een heel eigen mentaliteit/volksziel heeft. De westelijk liggende landen en continenten, kenmerken zich door een bepaalde jeugdige mentaliteit, terwijl het oosten meer introvert filosofisch beschouwend is. Dit maakt, – omdat Europa vrijwel hoofdzakelijk op het oostelijke deel ligt -, het een denkcultuur bij uitstek. Het is dan ook het continent dat door de geschiedenis heen de meeste filosofen heeft opgeleverd. Er zijn echter landen in Europa die in hun land een scheiding hebben liggen tussen ooster-en-westerlengte. De mentaliteit in die streken is daar tweezijdig. Dit zijn in Europa: Engeland, Frankrijk en Spanje. Deze landen hebben zowel west als oosterlengte in hun land liggen. De overgang van ram naar stier ligt bij Sint Petersburg in Rusland daar brak dan ook begin vorige eeuw de revolutie uit. Rusland omvat maar liefst vijf tekens: stier, tweelingen, kreeft, leeuw, maagd en een stukje van weegschaal. In de klassieke astrologie werd de eerste graad van de hoofdtekens (ram, kreeft, weegschaal, steenbok) als kritieke graad gekarakteriseerd dus streken die dit hebben kunnen een belangrijke boodschap hebben voor de wereldontwikkeling.

 

 

Nu is Catalonië de meest oostelijke provincie van Spanje en ligt als enige provincie van het land helemaal op de oostelijke helft waar ram werkzaam is; de rest van Spanje ligt in de laatste acht graden van vissen (22 tot 30 graden vissen). Dit geeft conflictachtige situaties omdat de ene helft de jonge kant aanhangt en het andere meer de Europese mentaliteit. De fascistische revolutie in de dertiger jaren in de vorige eeuw met Franco is dan ook een uiting van een niet eenduidige volksziel. Ergens diep in het collectieve volksziel, voelen de Catalanen zich totaal anders dan de rest van Spanje en dat doet hen verlangen zich los te maken van Spanje. Het woord democratie werd dan ook veelvuldig gebruikt door de Catalanen bij dit referendum. Catalonië is bovendien het welvarendste gebied van Spanje. Met 7,5 miljoen inwoners brengt het Spaanse gebied twintig procent van de Spaanse economie voort. [Bron: Nieuws vanuit elk perspectief]. Opvallend i;s dat de EU in Brussel die vooral democratie hoog in het vaandel heeft staan, zich tot nu toe opvallend afzijdig heeft gehouden.
We zagen recentelijk een overeenkomstige situatie met de Brexit; Engeland heeft dus ook een scheiding tussen het dierenriemteken ram en vissen. In aanvang leek het of heel Engeland uit de EU wilde maar bij nader inzien bleken veel mensen niet gestemd te hebben die eigenlijk tegen het vertrek uit de EU waren. De westelijke mentaliteit heeft de jeugdige overmoed van het vrij willen zijn; net zoals Amerika dat wil, terwijl het oostelijke gedeelte zich verbonden voelt met de EU. Het zou inzichtelijk kunnen zijn om hier onderzoek naar te doen of het westelijke gedeelte van Engeland meer voor uittreden heeft gestemd; en hoeveel niet stemmers erop het oostelijke of westelijke deel van Engeland leven. Wel is bekend dat de plattelands bevolking voornamelijk voor het uittreden heeft gekozen en dat de hoogopgeleiden in de grote steden vaker niet zijn gaan stemmen.

Een andere actualiteit die de wereld bezighoudt is de aanslag in Las Vegas door Stephen Paddock die 59 mensen op een festival neerschoot. Het is de grootste aanslag in de Amerikaanse geschiedenis die één persoon deed. Deze aanslag is een heel duidelijke boodschap aan de jeugdige collectieve volksziel van Amerika, dat het anders moet met de wapenvergunningen. Wanneer er geen gehoor wordt gegeven aan de roep om verandering, dan zal er over niet al te lange tijd, een nieuw record worden gebroken in aantal doden.
Paddock is geboren op 9 april 1953 en heeft maar liefst twee yods in zijn horoscoop en waarschijnlijk een ongeaspecteerde maansknoop in waterman; ook zijn maan staat hoogstwaarschijnlijk in waterman. Waterman, waar Uranus over heerst, gaat over het collectief waar iemand aan verbonden is. Uranus maakt een sextiel met Mars (wapens) waarschijnlijk is dit een duo-aspect. Een duo-aspect duidt op een eenzijdige stroming van de betreffende planeetenergieën; er is als het ware geen nuancering van andere energieën mogelijk.
Samenvattend kun je hier van zeggen dat Paddock de wrange karmische opdracht had om het collectief wakker te schudden dat het vrije wapenbezit in Amerika niet deugt. Las Vegas ligt op de 5de graad van schorpioen. Schorpioen gaat onder meer over: geld van anderen (casino’s) over leven en dood en over transformatie. Hopelijk wordt Amerika door deze zoveelste aanslag van een eenling wakker aan de desastreuze wapenwetgeving!

Vernieuwde onlinecursus karmische astrologie van start!

Vanaf 1 oktober 2017 kun je aan de hand van je eigen horoscoop de drie bewustzijnsniveaus van de mens leren kennen. In de geheel vernieuwde onlinecursus karmische astrologie ben jij je eigen studiemateriaal! Het voordeel hiervan is dat je aan twee onderwerpen tegelijk werkt: de astrologische kennis en de zelfanalyse.

 Dag-horoscoop van Stephen Paddock geboren op 9 maart 1953. [Bron]

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.