Het Wuhan-coronavirus dat recentelijk is uitgebroken in China  komt vrijwel zeker uit vleermuizen voort. Dat is de conclusie nadat Chinese virologen twee coronavirussen in vleermuizen hebben geïdentificeerd die genetisch zeer sterk, – 96 procent -, lijken op het virus dat nu een grote epidemie onder mensen in de Chinese miljoenenstad Wuhan heeft veroorzaak. [Bron maandag 27 januari NRC]. Het virus is waarschijnlijk via een nog een onbekend zoogdier gemuteerd naar een menselijk virus. Dit is de wetenschappelijke verklaring voor het uitbreken van de epidemie, maar er is ook nog een andere verklaring.

In China brak in 2003 ook het SARS virus uit. Naast dat de overbevolking een van de oorzaken zal zijn van de uitbraak, is het ook zo dat de collectieve ziel van China beduidend anders is dan die van Europa de VS, maar ook andere Aziatische andere landen. Zo kent China de één kind wetgeving, wat voor zover ik weet, nog nooit in een ander land is toegepast. Een andere traditie waar de Chinezen trots op zijn is dat ze allerlei vreemde inheemse dieren consumeren en deze verhandelen op hun markten, met alle gevaren van dien. Ook honden en katten behoren tot hun vleesconsumptie. Omdat illegaliteit in de vleeshandel in China niet streng wordt aangepakt en de hygiëne vaak niet deugt, is het logisch dat zo’n nieuwe virus kan muteren. Opmerkelijk is wel de paniekreactie van de rest van de wereld. In Canada, Frankrijk en Duitsland zijn inmiddels ook besmettingen vastgesteld. Toch heeft dit virus vooral met China te maken, zoals ik zal aantonen. Onder toon ik de landshoroscoop van China. [Bron: databank Jupiter]

Op dit moment is de transit Uranus die 11 januari weer recht is gaan lopen, een vierkant aan het maken met de Maan en de ascendant van de Republiek China. Uranus gaat over het collectief bewustzijn van het volk. De Maan is heerser van het zesde huis, het huis dat onder meer gaat over dieren in het algemeen. En wanneer het om een transit gaat, wordt de betreffende uitgenodigd, in dit geval het land China, iets te veranderen aan de betreffende energie waar een aspect mee wordt gemaakt.


Maar wat vooral buitengewoon interessant is dat de conjunctie tussen Saturnus en Pluto op 12 januari 2020 op de 22.45ste graad steenbok viel en de Jupiter van China op 22.35 steenbok staat. Jupiter is vooral de planeet van de expansie en staat in het twaalfde huis. Het twaalfde huis heeft als een van zijn slechte eigenschappen, dat ze frauduleus kan zijn. Verder is Jupiter heerser van het elfde en tweede huis in de horoscoop; dit wil zeggen dat dus via deze kanalen de fraude zich openbaart. Het gaat hier om handel (tweede huis) en het sociaal belang (elfde huis). Bij virale zaken denk je vooral aan Neptunus. Neptunus staat conjunct Zon Mercurius oppositie de maansknoop in het achtste huis. Het achtste huis is het huis van de verborgenheid en ook van de dood. Kortom China heeft niet veel geleerd van het SARS virus. Een saillant detail is nog dat een vleermuis, waar dus het virus zijn oorsprong heeft, onder de planeet Pluto valt. Pluto is de natuurlijke heerser van het achtste huis waar Neptunus dus weer in staat. Kortom de wereld kan in paniek zijn maar dit virus is echt het resultaat van het oude spreekwoord: wat je zaait dat zal je oogsten.

Overigens is het zo, dat de landen waar nu ook een infectie is geconstateerd (Frankrijk, Duitsland en Canada) geen direct contact met deze grote conjunctie tussen Saturnus en Pluto hebben.  Ik denk dan ook dat de paniek die is uitgebroken meer te maken heeft met een ontluikend bewustzijn van de mensheid dat te maken heeft met de confrontatie met dat wat je in het verleden hebt gedaan, een voetafdruk geeft in de wereld. Of, zoals de boeddhisten het noemen het opbouwen van karma. Karma hoeft niet per definitie negatief te zijn; het mooie is dat al het goeds dat je in de wereld doet, ook een positieve print naar de toekomst heeft. De boodschap voor de Chinezen is, – maar ook naar de rest van de wereld -, dat er nog een wereld te halen is naar de dierenwereld toe. De uitbraak van het Corana virus heeft als verborgen boodschap voor ons allen: hoe gaan we om met de dierenwereld? Als wij namelijk doorgaan met het eten van al dat vlees dat in bio-fabrieken wordt gefokt, dan vragen we onbewust naar een soortgelijk virus dat woekert! Dit zal dan een virus zijn dat niet te bedwingen is net zoals de duizenden dieren in de veel te kleine hokken door ons worden bedwongen; je krijgt in een variabele terug wat je in de wereld hebt gezet!  Of, om waar weer te spreken met de uitdrukking van Pieter Waterdrinker: de geschiedenis herhaalt zich niet, nee de geschiedenis rijmt !  

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.