In mijn Essay van deze herfst: Ziekte genezing en immuniteit, toon ik aan dat de mysterieuze Zwarte Maan dat een zwart gat is in het heelal, veel te maken heeft met de immuniteit van de mens. De tegenpool van de Zwarte Maan is Priapus die de neiging heeft alles aan te trekken wat in de omgeving aanwezig is dus ook virussen. Op dit moment zijn de planeten Uranus en Mars bezig een conjunctie te maken met de Zwarte Maan, wat in het kader van de immuniteit bijzondere gevolgen heeft.

Omdat Uranus onder meer de planeet van de wetenschap en nieuwe uitvindingen is, is het net gelanceerde vaccin wel een mooi symbool hiervoor: de wetenschap heeft een vaccin ontwikkeld die zal werken tegen het Covid-19 virus.  Ook Mars die altijd iets dwingends heeft in zijn werking, domineert op dit moment. Dit komt tot uiting in dat de overheid, weerspiegeld in de media, ons dringend verzoekt om je toch vooral te laten vaccineren. Er zit veel dwang achter maar gaat het niet wat te snel allemaal? In HP/de tijd las ik vrijdag dit genuanceerde bericht.

Een andere archetypische werking van Uranus is dat het de planeet is dat het inzicht geeft in collectieve massa. Ook hier zie je actuele overeenkomsten, namelijk: de massa rent (Mars) toe op massale immuniteit; maar Mars werkt in stier traag, daar later meer over. Over de aankomende driedubbele conjuncties heb ik enige dagen nagedacht wat dit ons te zeggen heeft. Ik kwam op een positief maar ook op een negatief beeld. Ik zal beginnen met het positieve beeld: door sociaal te zijn, waar Uranus in hoogste instantie voor staat, kunnen we de immuniteit door massale vaccinatie wellicht gunstig beïnvloeden. Het andere beeld dat bij me opkomt heeft iets dierlijks en schrikt mij nogal af.
De driedubbele conjunctie waar juist de planeet Mars bij betrokken is, heeft iets ambivalents. NB in de traditionele astrologie is het een zogenaamde malefiek (kwaaddoener) en heeft een kwaadaardige werking; dit kan nog versterkt worden doordat Mars in stier in zijn vernietigende teken loopt. In mijn overpeinzing kwam het dier lemming, een soort woelmuis, naar boven. Dit dier is namelijk sterk collectief gedreven (Uranus); er bestaan vele volksverhalen over dit dier. Volgens bepaalde bronnen zouden deze dieren bij overbevolking zich zelf massaal uitroeien. Zo zou de lemmingentrek niet te stoppen zijn en zelfs geen halt houden aan zee. De dieren zouden aan de kust en masse verdrinken.
Het is vreemd te bedenken dat de drie energieën van deze driedubbele conjunctie eigenlijk niet met elkaar stroken. De Zwarte Maan is namelijk een weigerend terughoudend principe qua toelating van andere energieën, van daar dat het sterk werkt op de immuniteit, terwijl Uranus massaal is en overal verbindingen legt. En dan Mars die eigenlijk actief wil zijn maar de wind niet mee heeft in het teken stier. De kracht van deze conjunctie zou wel eens kunnen liggen in een afwachtende houding ten opzichte van het vaccin.

Omdat de Zwarte Maan in het dierenriemteken stier staat, geeft het ook informatie op welke manier we immuniteit kunnen verkrijgen. Immuniteit zou dan in de bredere zin bekeken kunnen worden door te mediteren op het teken stier.
Het teken stier is het eerste aardeteken in de dierenriem; het is de tijd dat de Zon van 21 april tot 21 mei in dit teken loopt. De natuur is dan op zijn mooist omdat het aan het ontluiken is en alles in prachtige bloei komt te staan. De meest pure tijd van de natuur en ook van de aarde! Het is een hoopvolle tijd.
Zou het kunnen zijn dat nu de Zwarte Maan in het teken stier staat, we terug zouden mogen gaan naar een meer puurdere vorm van leven? Persoonlijk denk ik dat dit coronavirus een uitwas is van de roofbouw die we gepleegd hebben op de aarde (luchtvervuiling). In mijn boek: Ziekte een weg naar bewustwording ga ik hier uitgebreid op in.
Uranus die in de traditionele astrologie ook wel als onverwachte stoorzender wordt gezien, – maar dit doet mijns inziens de bijzondere werking van Uranus tekort -, is vooral de planeet die meer bewustwording tot stand brengt op vele nieuwe (wetenschappelijke) gebieden. Nu Uranus in stier staat is het belangrijk opnieuw te kijken naar hoe we met de aarde omgaan. Omdat Uranus juist een vernieuwer is in het bewustzijn, zouden we wel eens, als we er voor open staan, een heel nieuwe visie kunnen gaan ontwikkelen op onze heel persoonlijke immuniteit. Een immuniteit die te maken heeft respect voor aarde en dier.
Ik raad iedereen aan om eens te kijken naar waar de Zwarte Maan in zijn of haar horoscoop en daar op te mediteren!

Op 12 januari [2021] maakte Mercurius de planeet van de genezing een vierkant met de Zwarte Maan waardoor de immuniteit en de genezing onder druk komt te staan. Een dag daarna vindt er een belangrijke nieuwe maan in steenbok plaats die veel te maken heeft met de Saturnus/Pluto conjunctie van vorig jaar. [Eerste Solaar] Waarschijnlijk zal de integratie van genezing in de immuniteit zich pas duidelijk af gaan tekenen wanneer Mercurius zijn conjunctie met de Zwarte Maan bereikt en dat is eind april 2021. Tot die tijd mag iedereen zijn eigen zelf overwogen besluiten nemen en zich vooral niet gedwongen voelen om iets tegen zijn of haar zin in te doen.

Wie mijn Essay wil ontvangen voor € 10,00 kan zich hier aanmelden

3 thoughts on “Immuniteit en vaccin”

  1. Interessant om te lezen. Het helpt mij in mijn overweging of ik me wel of niet zal laten vaccineren.

  2. Wij hebben ook onze sterke twijfels over de vaccinaties. Onze twijfels zijn door het artikel in HP de Tijd alleen maar toe genomen. Wij wachten af wat het effect van de vaccinaties zal zijn de komende winter op de mensen die zich nu laten vaccineren.

  3. Beste Janny, ja dat vind ik ook van dat het artikel in HP de Tijd. Eindelijk eens een eerlijk artikel. Ik liet het mensen lezen die voorstanders van vaccinaties waren en die zeiden hetzelfde wat jij zegt. Dank voor je reacie!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *